Oljeprisen redder ikke Oslo Børs

Oljeprisen har klatret 1 dollar siden børsåpning, uten at det gir særlig inntrykk på investorene.

Børs

Det er en avventende stemning på Oslo Børs. Ved 13-tiden er hovedindeksen ned 0,2 prosent til 689,84.Børsene har vært negative i forkant av talen til Storbritannias statsminister Theresa May, som akkurat startet. Det ventes at hun vil si at Storbritannia forlater det indre markedet i EU.Omsetningen er på rundt 1,4 milliarder kroner.Oljeprisen snur oppBrent-oljen stiger 1,3 prosent til 56,57 dollar fatet. Prisen har dermed steget med én dollar siden børsåpning. Den amerikanske WTI-oljen stiger 0,9 prosent til 53,92 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 55,37 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Saudi-Arabia uttalte mandag at produksjonskutt fra Opec og andre oljeproduserende land vil få oljemarkedet i balanse innen juni.- Markedet fortsetter å følge med på utviklingen i Opec-kuttene. Det andre nøkkeltemaet er hvor mye amerikansk oljeproduksjon som vil komme tilbake i markedet, når prisen konstant blir liggende på 50-tallet. Dette vil legge et lokk over markedet, inntil vi får se hvordan begge disse faktorene utvikler seg, sier analytiker i Fat Prophets i Sydney, David Lennox, til Bloomberg.Statoil er ned 0,5 prosent til 160,90 kroner.Forsøker seg på oppkjøp Et av Subsea 7s heleide datterselskaper har nå lagt inn bud på de resterende 50 prosentene av joint venturet Seaway Heavy Lifting, som selskapet ikke allerede eier.Subsea 7 tilbyr fra starten 279 millioner dollar, samt opp til 40 millioner dollar i første kvartal 2021 dersom ulike resultatmål blir oppfylt.Pareto Securities mener kjøpet gir strategisk mening siden Seaways tjeneste er komplementære Subsea 7s, og får støtte fra Arctic Securities og DNB Markets, melder TDN Finans.Aksjen stiger 1,7 prosent til 107,50 kroner.Solon kjøper eiendommer Solon Eiendom melder tirsdag at de har inngått avtaler om kjøp av tre boligeiendommer i Oslo og omegn, med et utbyggingspotensial på cirka 150 enheter.Prislappen er ifølge meldingen på om lag 100 millioner kroner, hvorav cirka 75 millioner kroner er utsatt betaling.Aksjen klatrer til 7,1 prosent til 0,15 kroner.

Nyheter
Markedskommentarer
Børs