Oslo Børs åpner opp

Børs

Oslo Børs åpner opp torsdag morgen.Etter 20 minutters handel står hovedindeksen i 696,48, opp 0,47 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 349 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen opp 1,21 prosent til 54,57 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,10 prosent til 51,64 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 54,43 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Oljeprisene henter dermed inn noe av det store fallet fra onsdag. Prisene snudde ifølge Bloomberg News og TDN Finans opp etter at tall fra bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute (API) sent onsdag kveld viste at oljelagrene i USA falt betydelig i løpet av uken frem til 13. januar.De nasjonale lagrene ble redusert med 5,04 millioner fat, og det var en reduksjon på 1,01 millioner fat i leveringspunktet Cushing i Oklahoma. Analytikere venter nå at lagrene skal ha falt med 1 million fat, når USAs energiinformasjonskontor (EIA) legger frem sin offisielle tall torsdag ettermiddag.Mens Opec-landene melder at de er i gang med å gjennomføre produksjonskuttene som ble avtalt før jul, spår Det internasjonale energibyrå (IEA) en økning av skiferoljeproduksjonen i USA etter hvert som prisene stiger.- Det er klare tegn til en produksjonsvekst i USA, men markedet er fullt av optimisme rundt Opec-avtalen. Vi ser at det etablerer seg en priskorridor, og støttenivået er på rundt 50 dollar pr fat, sier sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, Michael McCarthy, til Bloomberg News.Statoil stiger 0,56 prosent til 160,50 kroner.Danner nytt selskapNel har inngått en intensjonsavtale med Hexagon Composites og Powercell om å danne et joint venture for utvikling av integrerte hydrogenprosjekter.Selskapet vil fra starten av fokusere på løsninger til maritime og marine områder.Nel klatrer 5,42 prosent til 2,14 kroner på Oslo Børs, mens Hexagon stiger 2,26 prosent til 27,10 kroner.Selger 10 millioner aksjerGjensidige Forsikring har solgt 10.000.000 aksjer i SpareBank 1 SR-Bank , tilsvarende 3,9 prosent av selskapet.Etter transaksjonen eier Gjensidige 0,9 prosent av banken, og påpeker i meldingen at de resterende aksjene bli styrt som en ren finansiell investering i Gjensidiges investeringsportefølje.Gjensidige-aksjen er opp 0,73 prosent til 137,80 kroner, mens SpareBank 1 SR-Bank faller tilbake 0,40 prosent til 61,75 kroner, og er dagens hittil mest omsatte aksje.Spansk oppkjøpLink Mobility Group har inngått en intensjonsavtale om kjøp av spanske Global Messaging Solutions (GSM).13. januar kjøpte Link et annet spansk selskap, Didimo, og blir etter de to oppkjøpene den ledende aktøren i det spanske markedet.Link-aksjen klatrer 4,70 prosent til 156,00 kroner.Vinnere og tapereDet er torsdag morgen for det meste oppgang blant tungvekterne på Oslo Børs.Norsk Hydro stiger 2,40 prosent, Marine Harvest er opp 1,17 prosent, og DNB klatrer 0,45 prosent. Funcom er opp 2,79 prosent, Orkla klatrer 0,72 prosent og Storebrand er opp 1,49 prosent.Telenor faller derimot 0,23 prosent, Yara er ned 0,32 og DNO svekkes 1,80 prosent. Nordea Markets melder at de nå nedgraderer sistnevnte aksje fra kjøp til hold.African Petroleum Corporation og InterOil er blant dagens hittil største vinnere, mens Avocet Mining er aksjen som foreløpig faller mest.

oslo børs
Nyheter
Markedskommentarer
Børs