Oslo Børs har aldri vært høyere

Oslo Børs brøt en ny barriere fredag.

Børs

Oslo Børs har lagt bak seg en historisk dag. For første gang var hovedindeksen over 700. Sluttnoteringen lyder på 700,85, opp 0,2 prosent. Intradag var indeksen oppe i 701,77.Så langt i år har børsen dermed steget 2,5 prosent, mens avkastningen siste år er på hele 29 prosent.Omsetningen var på 3,5 milliarder kroner.Oljeprisen hopperEt fat Nordsjøolje omsettes nå for 55,40 dollar, opp 2,3 prosent. Den amerikanske lettoljen stiger 2,4 prosent til 53,39 dollar fatet.Statoil steg 0,4 prosent til 159,90 kroner.Analyse løftet oljeservice Det franske meglerhuset Société Générale var fredag ute med en oppdatering på oljeservice.Meglerhuset oppjusterer kursmålene på både PGS og Subsea 7.Subsea 7 er meglerhusets klart foretrukne aksje etter at selskapet kom gjennom nedturen som en "uventet vinner", ifølge oppdateringen.Kursmålet oppjusteres derfor til hele 204 kroner, fra tidligere 129 kroner. Subsea 7 endte opp 5,4 prosent til 113,10 kroner, mens PGS var opp 1,4 prosent til 29,90 kroner.Bånn gass Tidligere denne uken høynet DNB Markets kursmålet i Avance Gas til 41 kroner, og styrket dermed sin kjøpsanbefaling.Nå ser meglerhuset frem mot fredag i neste uke, da gassrederiet legger frem sine tall for 4. kvartal.- Vi har 4. kvartalsestimater i underkant av konsensus, men samtidig en kjøpsanbefaling med et nylig oppjustert kursmål. Vi mener det her er behov for å se noe lengre frem enn neste ukes rapport. En bedring i tilbuds- og etterspørselsbalansen i VLGC-markedet (very large gas carriers) er ventet å løfte skipsverdiene inn mot 2018, heter det i dagens morgenrapport.Avance Gas endte opp 2,7 prosent til 34,60 kroner.BW LPG gikk 5,2 prosent til 45,32 kroner.Også Höegh LNG gjorde det skarpt med pluss 7,5 prosent til 101 kroner.Torsdag ettermiddag ble det kjent at Höegh LNG har fullført plasseringen av et usikret obligasjonslån på 1,5 milliarder kroner i det nordiske markedet,NavamedicLegemiddelselskapet Navamedic har fått innvilget et nytt patent, opplyses det i en melding fredag. Patentet som er blitt innvilget av European Patent Office (EPO), er for Sippcoat - en teknologi til bruk i urinhåndteringssystemer for å hindre bakterievekst.Aksjen steg 2,0 prosent til 13,10 kroner.EMGSSeismikkselskapet EMGS opplyste fredag at de utvider samarbeidet med TGS i Barentshavet. Videre opplyses det at EMGS har solgt MultiClient-data i Norge for to millioner dollar. Dette vil bli bokført i første kvartal, ifølge selskapet.Aksjen klatret 7,1 prosent til 8,45 kroner.

Nyheter
Markedskommentarer
Børs