Oslo Børs over 700

Børs

Kort tid etter at dagens handel tok til på Oslo Børs står hovedindeksen i 699,28, opp 0,07 prosent.Oppdatert: Klokken 09.54 står hovedindeksen i 700,36 poeng, opp 0,23 prosent, og den smått magiske grensen ble brutt kl. 9:33.I dag tas Donald Trump i ed som USAs 45. President. Finansmarkedene har for øvrig hatt god tid til å ta dette inn over seg, da Trumps valgseier har vært klar siden november i fjor. Når det er sagt, det er naturlig at en del investorer fortsatt er usikre på hva Trump vil bety for både amerikansks økonomi, men også verdensøkonomien, gitt at han har sagt at flere viktige handelsavtaler må fornyes. Vi derimot, er ikke bekymret for dette, skriver Netfonds i fredagens rapport.Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje omsettes for 54,34 dollar, opp 0,33 prosent.Statoil er uforandret på 159,30 kroner.NavamedicLegemiddelselskapet Navamedic har fått innvilget et nytt patent, opplyses det i en melding fredag. Patentet som er blitt innvilget av European Patent Office (EPO), er for Sippcoat - en teknologi til bruk i urinhåndteringssystemer for å hindre bakterievekst.Ledelsen mener patentet har et stort kommersielt potensiale.  Selskapet forklarer at Sippcoat er en oppløselig kapsel som tilsetter silikonolje via en oljeutløsende mekanisme. Silkonoljen hjelper til med å hindre at det oppstår såkalte nosokomiale infeksjoner i urinposer. Aksjen stiger 3,50 prosent til 13,30 kroner.EMGSSeismikkselskapet EMGS opplyser fredag at de utvider samarbeidet med TGS i Barentshavet. Videre opplyses det at EMGS har solgt MultiClient-data i Norge for to millioner dollar. Dette vil bli bokført i første kvartal, ifølge selskapet.Ikke nok med det. Selskapet har også inngått en ny charteravtale for fartøyet Boa Thalassa med BOA SBL. Vilkårene er imidlertid endret. Leien for skipet er redusert med om lag 20 prosent i avtalen som varer til 1.oktober 2019, men som innebærer en opsjon på forlengelse til 1.april 2021.Aksjen hopper 7,73 prosent til 8,50 kroner.

Nyheter
Børs