Panama vil bort fra skatteparadisliste

Panama vil ha samtaler med Frankrike etter at landet igjen er ført opp på den franske svartelisten over skatteparadiser.

Børs

Panama havnet på listen igjen i kjølvannet av den såkalte Panama papers-avsløringen. Samtalene med Frankrike er ment å vise hvilke fremskritt Panama har gjort for å styrke åpenhet og samarbeid i skattesaker, heter det i en uttalelse fra utenriksdepartementet i landet.En enorm lekkasje av hemmelig materiale fra et advokatkontor i Panama viste hvordan rike og mektige personer over hele verden brukte skallselskaper i skatteparadiser for å skjule inntekter og formue og unngå beskatning.Panama hevder en rekke bilaterale skatteavtaler og en gransking gjennomført av internasjonale eksperter viser hvor alvorlig landet tar oppgaven med å rydde opp og endre det gamle inntrykket av et land i sentrum for tvilsomme finansielle disponeringer.President Juan Carlos Varela truet i november Frankrike med represalier dersom franskmennene ikke fjernet Panama fra svartelisten. Også tidligere har landet stått på listen, men ble fjernet i 2012. (©NTB)

panama
panama papers
Nyheter
Politikk
Børs