“Premium Company at a premium valuation»

Sånn tituleres en oppdatert SEB-analyse av det Røkke-dominerte oljeselskapet Aker BP.  

Moment Studio
Børs

Analytiker i SEB, Halvor Strand Nygård, sitter igjen med et solid inntrykk etter Aker BP sin kapitalmarkedsdag, som han mener ikke bød på noen store overraskelser.På bakgrunn av det som ble presentert, øker Nygård EBITDA-estimatene med fem prosent for 2017 og ni prosent for 2018, samt NAV-estimatet (Net Asset Value) med 25 kroner pr aksje.Derfor høynes kursmålet til 160 kroner pr aksje, fra tidligere 135 kroner pr aksje.Hold-anbefaling Til tross for de økte estimatene, den solide økningen i kursmålet og at SEB-analytikeren omtaler Aker BP-historien som både «attraktiv og unik», opprettholder SEB en hold-anbefaling på selskapet.Årsaken til det er at de mener den attraktive og unike posisjonen til selskapet og de økte estimatene allerede er diskontert inn i aksjekursen, både i absolutte og relative termer.  - Vi mener at den nåværende verdsettelsen allerede reflekterer den attraktive produksjonsprofilen, den sterke kontantstrømmen og balansen, og den betydelige utbytte-, investerings- og M&A-kapasiteten, skriver Nygård i en oppdatert analyse.Også Swedbank har et kursmål på 160 kroner med en nøytral-anbefaling.

aker bp
seb
halvor strand nygård
Nyheter
Børs