Rykter og gode nyheter sender aksjer opp

Oslo Børs stiger fra start. To aksjer utmerker seg ekstra sterkt. (Oppdatert 09:25)

Børs

Oslo Børs stiger svakt fra start onsdag. Etter tre minutters handel er hovedindeksen opp 0,4 prosent til 692,56.OljeprisenOnsdag morgen omsettes Brent-oljen for 55,66 dollar fatet, opp 0,2 prosent, mens WTI-oljen stiger 0,2 prosent til 52,63 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 56,45 dollar ved børsslutt tirsdag.Statoil er ned 0,1 prosent til 160,20 kroner.Sterke tall fra Marine Harvest John Fredriksens oppdrettsselskap Marine Harvest har kommet med en oppdatering til markedet. Der opplyses det blant annet at operasjonell EBIT var ca 257 millioner euro i 4. kvartal. Ifølge TDN Finans lå forventningen på 234 millioner euro. Året før var tallet 90 millioner euro.Samtidig varsles det et slaktevolum på 100.000 tonn i kvartalet, som ventet og i tråd med tidligere guiding. Av dette var 64.000 tonn i Norge.EBIT-resultatet lå 12 prosent over analytiker Lage Bøhrens estimater.- En svært positiv markedsoppdatering som signaliserer kostnadskontroll og operasjonell forbedring. Det bør utløse en positiv kursreaksjon i dag, skriver Carnegie-analytikeren.Bøhren har fått rett. Aksjen stiger 3,1 prosent til 153,30 kroner.Vi gjør oppmerksom på at Periscopus ved Trygve Hegnar eier fire millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 0,9 prosent, i Marine Harvest.Bøhren er gjest i dagens TV-sending klokken 15.30. Det er også Christian Ringnes. Bakgrunnen er at Scandic Hotels har inngått avtale med eiendomsselskapene Pandox og Eiendomsspar om å overta driften av fem hoteller i Norge, deriblant Grand Hotel, samt to i Sverige og ett i Danmark.Aker SolutionsNordea Securities har nedgradert Aker Solutions-aksjen fra kjøp til hold. Kursmålet er kuttet fra 46 til 45 kroner, melder Bloomberg News ifølge TDN Finans.Bloomberg skrev tirsdag kveld at Aker ASA, Kjell Inge Røkkes investeringsselskap, vurderer å selge Aker Solutions. Det ble vist til personer med kjennskap til saken. Nyhetsbyrået skrev at Aker vurderer et salg sammen med Goldman Sachs. Det blir imidlertid understreket at det ikke er tatt en beslutning rundt om man skal selge.  - Det er rykter og spekulasjoner. Det som vi har sagt tidligere, er at Aker er åpne for allianser eller transaksjoner hvis det er til det beste for selskapene og aksjonærene. Det har vi sagt flere ganger. Det har vært spekulert rundt dette i analytikerrapporter, og nå har Bloomberg stilt spørsmål på bakgrunn av kilder de har, sier kommunikasjonsdirektør Atle Kigen i Aker til DN.Aker Solutions stiger 5,0 prosent til 44,05 kroner, mens Aker klatrer 2,7 prosent til 343 kroner.Songa OffshoreSonga Encourage opplevde 2. januar 2017 vanninntrengning i et pumperom. Riggen er nå i nærheten av Kristiansund for overhaling og reparasjoner.Det opplyses at riggen er ventet tilbake i drift tidlig i februar 2017.Songa er ned 1,3 prosent til 30,30 kroner.Den beste aksjenFuncom topper vinnerlisten med pluss 9,2 prosent til 3,67 kroner. Omsetningen er på 21 millioner kroner, som kvalifiserer til 7. plass på omsetningsoversikten.Spillaksjen har steget 122 prosent så langt i år.Artikkelen blir oppdatert.

Nyheter
Markedskommentarer
Børs