Selger og tar milliontap

SAS har inngått avtale om salg av fly. Salget vil ha en negativ engangseffekt på resultatet for 1. kvartal på 20 millioner.

Ivan Kverme
Børs

SAS har ifølge en melding signert en avtale om salg av Cimber A/S til Cityjet, i tillegg til salg av 11 fly av typen CRJ900.Salget av Cimber vil ha en negativ engangseffekt på resultatet for 1. kvartal på 20 millioner svenske kroner, heter det.- (..)Takket være synergier mellom CityJet og Cimber senkes produksjonskostnaden ytterligere, hvilket skaper forutsetninger for å opprettholde og videreutvikle regionale ruter til fordel for SAS-kunder, sier konsernsjef i SAS, Rickard Gustafson.Transaksjonen vil etter planen gjennomføres 31.januar. Etter dette vil CityJet bestille opp til ti nye CRJ900-fly som skal bruker i wet lease-produksjon for SAS.

sas
Nyheter
Børs