Slik åpner Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs tirsdag. Netfonds og analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Børs

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo børs åpner opp 0,13 prosent i dag.«Trump fortsetter å prege det globale nyhetsbildet, da han nylig gav ordre om at USA skal trekke seg fra forhandlingene om ny frihandelsavtale med en rekke stillehavs land (TPP). Forhandlingene om denne avtalen har pågått i snart 8 år. Isolert sett er dette et klart proteksjonistisk trekk av Trump, dog hvorvidt han vil lykkes som president gjennom å frata amerikanske selskaper muligheten til å øke sine markeder utenfor landets grenser er derimot svært usikkert. Slik vi ser det, kommer verdens globalisering nå til å fortsetter uten USA i førersete», skriver analysesjefen tirsdag morgen.«De asiatiske børsene endte for øvrig blandet tirsdag», legger Berntsen til.Asia Japanske aksjer faller tirsdag morgen. I resten av Asia er det derimot oppgang.I Japan faller Nikkei 0,47 prosent, og den bredere Topix-indeksen er ned 0,62 prosent. Shanghai Composite i Kina klatrer derimot 0,11 prosent, og Hang Seng i Hong Kong er opp 0,35 prosent.Kospi i Sør-Korea faller tilbake 0,12 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia stiger 0,70 prosent, og Straits Times i Singapore er opp 0,45 prosent.Les mer her.OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen opp 0,51 prosent til 55,51 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,42 prosent til 52,97 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 54,93 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.USA Usikkerheten rundt langtidseffektene av Donald Trumps økonomiske politikk, med terminering av handelsavtaler, høye importavgifter og handelshindringer for varer produsert utenfor USA, lavere skatter for de som blir i USA og effektiviseringer av offentlig sektor, forsatte mandag.Dow Jones endte ned 0,14 prosent til 19.800,26 og S&P 500 falt 0,27 prosent til 2.265,20.Nasdaq endte ned marginale 0,04 prosent til 5.552,94.Litt mer enn en aksje steg for hver aksje som falt på NYSE. På Nasdaq falt litt mer enn en aksje for hver som steg.Les mer her.Oslo Børs Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,53 prosent til 697,17 poeng mandag. Omsetningen av verdipapirer var rett over 3,2 milliarder kroner.77 aksjer steg, 112 aksjer falt og 43 endte uendret. Les hele børskommentaren her.Dette skjer i dag:Resultater per 4. kvartal:Bolig- og Næringskreditt ASBN Bank ASUtenlandske resultater:3M, Alcoa, Corning, Du Pont, Johnson & Johnson, Lockheed Martin, VerixonMakro:Japan: PMI-industri foreløpig, januarNorge: Igangsattillatelser bolig, desember, kl. 08.00Frankrike: PMI-industri foreløpig, januar, kl. 09.00Frankrike: PMI-tjenester foreløpig, januar, kl. 09.00Tyskland: PMI-industri foreløpig, januar, kl. 09.30Tyskland: PMI-tjenester foreløpig, januar, kl. 09.30ØMU: PMI-industri foreløpig, januar, kl. 10.00ØMU: PMI-tjenester foreløpig, januar, kl. 10.00USA: PMI-industri foreløpig, januar, kl. 15.45USA: Bruktboligsalg, desember, kl. 16.00USA: Richmond Fed-indeks, januar, kl. 16.00Annet:SSB: Byggeareal, desember 2016, foreløpige tall, kl. 08.00USA: API, ukentlige oljelagertall, kl. 22.30Kilder: Oslo Børs, TDN Finans og Statistisk sentralbyrå (SSB)

oslo børs
wall street
asia-børsene
Nyheter
Børs