Svak dag for London-børsen

Europa-børsene har stengt. Slik gikk det tirsdag.

Børs

De fleste børsene i Europa stengte handelen klokken 17:30. Det var bare små utslag. Den europeiske samleindeksen Stoxx 600 endte ned 0,1 prosent.FTSE 100 i London falt 1,3 prosent i kjølvannet av talen til statsminister Theresa May. Hun vil ikke godta noe som kan se ut som delvis medlemskap i EU. Det betyr farvel til det indre marked.May holdt tirsdag en lang tale der hun la fram sin visjon for landets utmelding av EU.– Vi ønsker et nytt og likestilt partnerskap – mellom et uavhengig, selvstyrt og globalt Storbritannia og våre venner og allierte i EU. Ikke et delvis medlemskap i EU, assosiert medlemskap i EU eller noe som helst annet som etterlater oss halvveis inne, halvveis ute, sa May.For henne betyr det at Storbritannia må ut av EUs indre marked.DAX i Frankfurt var flat, mens CAC 40 falt 0,4 prosent. IBEX i Madrid endte ned 0,3 prosentHovedindeksen her hjemme endte ned 0,2 prosent til 689,87.

Nyheter
Børs