Telenor bekrefter anmeldelse i Bulgaria

Telenor bekrefter at selskapet har anmeldt mulig økonomisk kriminalitet i Bulgaria.

Børs

Et mobilselskap Telenor kjøpte i 2013, er under etterforskning.Telenor opplyser at selskapet går ut med opplysningene fordi det er gjort med at Dagens Næringsliv sitter på flere detaljer i saken.Ifølge DN gikk det over to år fra Telenor mistenkte økonomisk kriminalitet i mobilselskapet Globul til de anmeldte saken. Det skjedde etter råd fra Økokrim.«Fra det oppsto konkret mistanke om økonomisk kriminalitet, til saken ble politianmeldt, gikk det to år», bekrefter Telenors informasjonssjef Glenn Mandelid i en epost til avisen.Anmeldelsen gjelder mistanke om økonomisk kriminalitet i mobilselskapet Globul, fra tiden før Telenor kjøpte selskapet. Forholdene ble avdekket av Telenor etter overtakelsen av selskapet og ingen ansatte i Telenor er omfattet av anmeldelsen.Telenor kjøpte Globul fra den greske telekomoperatøren OTE i april 2013.Selskapet har ikke tidligere ønsket å opplyse i hvilket land de har levert en anmeldelse. (©NTB)

telenor
bulgaria
Nyheter
Børs