Trøim sikret seg gratis aksjer for 264 millioner

Riggselskap har gitt Tor Olav Trøim en solid papirgevinst den siste drøye måneden.

Børs

19. desember i fjor skrev Finansavisen om at Tor Olav Trøim hadde startet et nytt riggselskap .Samme dag ble Borr Drilling tatt opp til notering på OTC-listen  på Oslo Børs.– Vi mener timingen er god og betrakter dette som en opportunistisk investering. I denne omgangen har vi kjøpt to rigger til det vi mener er gode priser. Kan vi gjøre flere slike dealer, er vi åpne for det, uttalte Trøim til Finansavisen, og så ikke bort fra at flåten kunne vokse til mellom åtte og ti enheter. Etter vel én måned har London-baserte Tor Olav Trøim fått en halv milliard kroner i papirgevinst på Borr Drilling, og halvparten er fra gratis aksjer. Det kan fort bli mye mer, skriver Dagens Næringsliv.Det er gjennom selskapet Magni Partners Trøim har investert i Borr Drilling, som ble stiftet i desember i fjor. Planen har vært, som Finansavisen skrev, å kjøpe borerigger mens markedet ligger nede og riggverdiene er på historisk bunnivå. To oppjekkbare rigger ble kjøpt for 130 millioner dollar og finansiert ved innhenting av 155 millioner dollar i ny egenkapital.Magni Partners har eid 15 millioner aksjer siden oppstart, og ifølge DNs beregninger er papirgevinsten på aksjene 242 millioner kroner. Det er basert på at gründerne fikk tegne aksjer for rundt 17 kroner per aksje, mens kursen torsdag ettermiddag var på 33 kroner (3,90 dollar).I tillegg har Magni Partners hatt tegningsretter («warrants») på ti millioner nye aksjer, som gir rett til å kjøpe for én cent per aksje. Ifølge avisen kan disse utløses i fem like store aksjeposter: ved kurs 2,50 dollar, kurs 2,80 dollar, kurs 3,20 dollar, kurs 3,60 dollar og kurs 4,00 dollar. For nivåene som allerede er passert er gevinsten til Trøim på 264 millioner kroner.Verken Trøim eller hans forretningspartner Bjørn Isaksen i Magni Partners besvarte avisens henvendelser torsdag.

borr drilling
tor olav trøim
Nyheter
Børs