Tror aksje skal stupe 48 prosent

I dag er det en god salgsanledning, mener DNB Markets.

Meglerbord - Foto: Scanpix
Børs

«I forbindelse med Aker Solutions vil i dag nyhetsmeldinger om et mulig salg kunne få mye oppmerksomhet», skriver DNB Markets i dagens morgenrapport«Kursen stengte i går på 41,95 kroner pr aksje og selv om dette kan innebære en begrenset oppside i et mulig oppkjøpsscenario vil etter vårt syn et løft i kursen på dette grunnlaget gi en god salgsanledning», heter det.DNB Markets har en salgsanbefaling med et kursmål på 23 kroner pr aksje. Det tilsvarer en nedside på 48 prosent i forhold til dagens kurs på 43,90 kroner. Siden i går har aksjen steget 4,7 prosent.Nordea nedgradererNordea Securities har nedgradert Aker Solutions-aksjen fra kjøp til hold. Kursmålet er kuttet fra 46 til 45 kroner, melder Bloomberg News ifølge TDN Finans.Tirsdag endte Aker Solutions på 41,95 kroner, noe som betyr at den potensielle oppsiden er på 7,3 prosent.Så langt i år har aksjen steget 1,4 prosent, mens avkastningen siste år er på 72,6 prosent.RykterBloomberg skrev tirsdag kveld at Aker ASA, Kjell Inge Røkkes investeringsselskap, vurderer å selge Aker Solutions. Det ble vist til personer med kjennskap til saken. Nyhetsbyrået skrev at Aker vurderer et salg sammen med Goldman Sachs. Det blir imidlertid understreket at det ikke er tatt en beslutning rundt om man skal selge.  - Det er rykter og spekulasjoner. Det som vi har sagt tidligere, er at Aker er åpne for allianser eller transaksjoner hvis det er til det beste for selskapene og aksjonærene. Det har vi sagt flere ganger. Det har vært spekulert rundt dette i analytikerrapporter, og nå har Bloomberg stilt spørsmål på bakgrunn av kilder de har, sier kommunikasjonsdirektør Atle Kigen i Aker til DN.

dnb markets
aker solutions
Nyheter
Aksjeanalyse
Børs
Aksjeanalyse