- Utnytter med «grovt undervurdert» euro

Tyskland bruker en «grovt undervurdert» euro til å utnytte USA og sine partnere i EU, hevder USAs topprådgiver for handel.

Tyskland bruker en «grovt undervurdert» euro til å utnytte USA og sine partnere i EU, sier Peter Navarro, USAs topprådgiver for handel, i et intervju med Financial Times, ifølge TDN Finans.Navarro sier til avisen at euro er som en «implisitt tysk mark» som gir Tyskland fordel overfor sine hovedpartnere.Hans syn antyder ifølge nyhetsbyrået at den nye administrasjonen i USA fokuserer på valuta som del av sin «hardtslående» tilnærming rundt handelsforbindelser, skriver avisen.Navarro sier også at Tyskland er en av hovedhindringene for en handelsavtale mellom USA og EU, og erklærer samtalene med EU om Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) for døde.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også