Venter nedgang i analytiker-estimater

Konsernsjefen i EasyJet venter nedgang i estimatene til analytikerne for regnskapsåret 2017.

Børs

Konsernsjef i EasyJet Carolyn McCall venter ifølge Bloomberg News nedgang i estimatene til analytikerne for regnskapsåret 2017. Det sier hun på en telefonkonferanse i forbindelse med interimoppdateringen fra selskapet tirsdag, ifølge TDN Finans.Selskapet viser til at svakere pund etter brexit og høyere drivkostkostnader forkludrer utsiktene for 2017. Aksjen faller i overkant av syv prosent tirsdag formiddag.Mindre fall enn ventetEasyJet hadde ifølge interimoppdateringen en omsetning på 997 millioner britiske pund i regnskapsmessig 1. kvartal 2017. Ifølge Bloomberg News var konsensusestimatet for omsetning på 982 millioner pund.Selskapet opplyser at resultat per sete falt mindre enn ventet og at det var sterk etterspørsel i tiden frem til juleferien.- EasyJet har levert et solid 1. kvartal med inntekter, kostnader og antall passasjerer i tråd med forventningene, sier konsernsjefen.Øker kapasitetenEasyJet har planer om å øke kapasiteten opp mot ni prosent i regnskapsåret 2017, som løper fra 1. oktober til 30. september. 

easyjet
regnskap
Nyheter
Børs