Øystein Moan. Foto: Morten Holm, Scanpx.

Visma-topp: - Vil koste mer enn lønn

Visma-sjef Øystein Moan mener programvarekostnader kommer til å overstige personalkostnader i alle selskaper i løpet av få år.

– Software spiser opp verden. De fleste større selskaper må bli et programvareselskap innen 2030, sier Visma-sjef Øystein Moan og viser til den legendariske Netscape-gründeren Marc Andreessens ord om at «Software is eating the world», ifølge DN.Visma er det største it-konsernet i Norden med 5500 ansatte, og et av få internasjonale it-konsernene med hovedkontor i Oslo. – Programvarekostnader kommer til å overstige personalkostnader for alle selskaper i løpet av få år, sier Moan og utdyper påstanden;– Min påstand er at innen 2030 vil mange selskap oppleve at de har erstattet så mye arbeidskraft med roboter, kunstig intelligens (AI – artificial intelligence) og annen software slik at programvarekostnadene blir minst like store som personalkostnadene, sier Moan til DN.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også