Wall Street så rødt igjen

Investorene holder pusten. 

FILE - In this Wednesday, Dec. 28, 2016, file photo, President-elect Donald Trump speaks to reporters at Mar-a-Lago in Palm Beach, Fla. Trump has singled out a number of companies individually, including General Motors Co., before and after winning the U.S. presidential election.(AP Photo/Evan Vucci, File) Evan Vucci
Børs

De amerikanske børsene fortsatte nedturen torsdag.Dow Jones falt 0,37 prosent til 19.732,40, Nasdaq 0,28 prosent til 5.540,08, mens den bredere S&P 500-indeksen gikk tilbake 0,36 prosent til 2.263,69.Førstnevnte så dermed rødt for femte dag på rad.Rundt tre aksjer falt for hver aksje som falt på NYSE, der 755,18 millioner aksjer ble omsatt.Fryktindeksen» VIX (CBOE) ble handlet nær 12,4.- Alle venter på TrumpExxon Mobil ble dagens tyngste Dow-komponent etter et fall på 1,8 prosent til 84,73 dollar, mens Goldman Sachs også utmerket seg negativt med sin nedgang på 1,2 prosent til 231,41 dollar.UnitedHealth ble det eneste lyspunktet på pluss 0,6 prosent til 158,70 dollar.Eiendom ble den største taperen av de ni S&P 500-delindeksene som falt, mens telekom og industri var de eneste som steg.Resultatsesongen fortsetter å prege bildet. Netflix steg 3,9 prosent til 138,41 dollar på sine kvartalstall - og ikke minst sterke abonnentvekst - etter stengetid i går. Etter stengetid i dag skulle IBM og American Express i ilden.- Alle venter bare på innsettelsen. Markedet føler seg bare litt tungt. Når du begynner å se volatilitet i andre markeder - nærmere bestemt valuta - vil dette tynge aksjer også, sier sjefstrateg Jeremy Klein i FBN Securities til CNBC.- Fornuftig å ta gevinstDollaren styrket seg mot en kurv av valutaer etter en oppløftende dose makro. Knallsterke jobbtall solide boligtall  og en Philly Fed-indeks over forventning  var dagens ingredienser.Euroen svekket seg etter dagens ikke overraskende rentebeslutning  fra Den europeiske sentralbanken (ECB), på uttalelser fra ECB-sjef Mario Draghi om at han sliter med å se et overbevisende inflasjonspress i eurosonen.- En del av dette (børsfallet i USA) er at folk tar gevinst. Vi ble overrasket av rallyet i november/desember, så at folk tar gevinst dagen før innsettelsen av Donald Trump virker fornuftig, sier investeringsdirektør John Traynor i People's United Bank til CNBC.Vil Trump rote det til?Trump-rallyet kom på forventninger om skattekutt, høyere offentlige investeringer og deregulering av enkelte sektorer. Nå gjenstår det å se om USAs 45. president - som altså innsettes i morgen - holder sine valgløfter.- Aksjemarkedet har det med å like en likefrem historie, så hvis den nye administrasjonen konsentrerer seg på sine tiltak for å styrke veksten, holder fortellingen seg enkel, og aksjer kan finne gode grunner til å fortsette klatringen, skriver forvalter Robert Landry i USAA ifølge CNBC i et notat. - Men hvis andre prioriteringer konkurrerer om presidentens fokus - en umiddelbar oppheving av Affordable Care Act (Obamas helsereform), etablering av dyre handelshindre og hvilke som helst utenrikspolitiske tiltak, for å nevne noen - kan det forkludre veksthistorien og gjøre markedene nervøse, føyer han til.

wall street
donald trump
netflix
jobless claims
Nyheter
Markedskommentarer
Børs