Aksjen opplever solid rally – analytiker jekker opp kursmålet

Foto: Scanpix

Ledelsen i Atea har presentert kvartalstall som var bedre enn forventet, noe som fører til en solid kursoppgang på en ellers rød Oslo Børs. I skrivende stund står aksjen i 88 kroner etter å ha lagt på seg imponerende 6,99 prosent.Det skjer samtidig som Oslo Børs er ned 0,54 prosent.Beringer Finance har valgt å oppgradere sin anbefaling på Atea fra hold til kjøp etter å ha sett på kvartalstallene. Kursmålet jekkes opp fra 90 kroner til 105 kroner.- Det var en veldig sterk rapport med fantastisk kontantstrøm, sier analytiker Erik Hjulström til TDN Finans.- Markedet har alltid drømt om at Atea skal kunne løfte marginene på nivå med Bechtle, som er et lignende selskap i Tyskland. Med noe mindre fokus på vekst så skal marginene også kunne bedre seg i Atea fremover. Vi modellerer inn en gradvis bedring i marginene, sier Hjulström til TDN Finans.