Aksjer fyker rett til værs etter nyheter om storfusjon

Oslo Børs - Foto: Finansavisen

Oslo Børs åpner ned mandag morgen.Etter 20 minutters handel står hovedindeksen i 701,71, ned 0,04 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 404 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen opp 0,25 prosent til 56,95 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,30 prosent til 53,99 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 56,95 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Økt spenning mellom Iran og USA bidro ifølge Bloomberg News og TDN Finans til oppgang i oljeprisene fredag, men oppgangen avtok noe etter at ukestall fra Baker Hughes fredag kveld viste at tallet på aktive borerigger i USA økte med 17 til 583 , som er det høyeste antallet siden oktober 2015.Opec legger 13. februar frem sin månedsrapport, som vil vise oljeproduksjonstallene for januar.- Markedet avventer de første offisielle Opec-tallene, og holder et vaktsomt øye på responsen fra USA. De stabile, høyere prisene bringer tilbake amerikansk produksjon. Ikke i noe rush, men nok til å hindre oljeprisene i å stige kraftig, sier ressursanalytiker i Fat Prophets i Sydney, David Lennox, til Bloomberg News.Statoil stiger 0,26 prosent til 155,00 kroner.StorfusjonMandag morgen meldes det at Solstad Offshore, Farstad Shipping og Deep Sea Supply nå blir verdens største OSV-selskap .Farstad Shipping ASA, Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker Capital AS, John Fredriksens Hemen Holding Limited, Farstad Shippings viktigste långivere, et betydelig antall obligasjonseiere og Ocean Yield-selskapet F-Shiplease AS har inngått en restruktureringsplan for å fullfinansiere Farstad Shipping.Det er også inngått en avtale med Solstad-familiens Soff Invest AS og Ivan II AS og Tyrholm & Farstad AS, som har avtalt å jobbe for en sammenslåing av Solstad Offshore ASA, Farstad Shipping og Deep Sea Supply Plc, hvor Solstad Offshore blir overtagende selskap.Solastad Offshore klatrer hele 31,82 prosent til 14,50 kroner, mens B-aksjene stiger 41,30 prosent til 13,00 kroner. Deep Sea Supply er opp 8,43 prosent til 1,80 kroner og Farstad Shipping stiger 30,57 prosent til 5,50 kroner.ResultatsesongResultatseongen fortsetter mandag, og du kan finne alle selskapene som har lagt frem tall her .Dagens viktigste er Røkke-dominerte Aker BP som knuste neste alle forventningene i 4. kvartal . Skatteregningen ga imidlertid røde tall på bunnlinjen. Aksjen stiger 4,44 prosent til 160,00 kroner.American Shipping Company snudde minus til pluss i kvartalet , og aksjen klatrer 2,92 prosent til 31,70 kroner.Link Mobility Group tredoblet bunnlinjen i 4. kvartal , og blir belønnet med en oppgang på 4,67 prosent til 257,00 kroner.TapNorwegian Air Shuttle melder mandag at de i januar fraktet 2.110.576 passasjerer, opp 20 prosent i forhold til året før.Selskapet anslår imidlertid også et tap på 86 millioner kroner knyttet til kontrakter og opsjoner hittil i kvartalet per utgangen av januar, som inkluderer tap på 100 millioner kroner knyttet til urealiserte hedgingposisjoner.Aksjen faller 2,73 prosent til 264,00 kroner.