- Alle forvalteres våte drøm

Det norske oppkjøpsfondet Cubera sier nei til kunder, etter å ha gitt investorene 3,2 milliarder kroner i avkastning.

Cuberas ti forvaltere har de siste ti årene levert over 3,2 milliarder kroner i gevinst til sine investorer. Den årlige avkastningen har vært på over 20 prosent, skriver DN.Nå har det akkurat hentet penger til sitt åttende fond.-Investorene har stått i kø. Vi har måttet si nei til mange og mange har måttet investere mindre enn de ønsket, sier partner og gründer Kine Burøy-Olsen i Cubera til avisen.Fondets størrelse endte på 3,6 milliarder kroner. Det er ifølge DN det åttende største beløpet som noensinne har vært hentet til et nytt oppkjøpsfond av en forvalter med hovedkontor i Norge. - Det hadde ikke vært noe problem å reise et større fond, men vi ønsker ikke å bli for store, sier ledende partner, gründer og hovedeier Jørgen Kjærnes i Cubera til avisen.Investorene i Cubera er velstående familier og norske og internasjonale pensjonsfond og andre fond. Norske privatpersoner og norske fond for kun ni prosent av investeringene i det siste rekordfondet.- Vi er svært stolte. Det vi har fått til nå er alle forvalteres våte drøm. Det er først nå vi skjønner at vi er helt i toppen globalt, vi er blitt blant de 30 største fond-i-fond i verden, sier Burøy-Olsen til DN.