Analytiker: Fredriksen-selskapets prognoser er altfor optimistiske

Flere tviler på John Fredriksen-dominerte Seadrills spådommer om riggmarkedet.

Eivind Yggeseth

Tirsdag denne uken la Seadrill frem sin refinansieringsplan, hvor de blant annet lover at ratene for borerigger vil mer enn doble seg. Langt fra alle er overbevist, skriver Dagens Næringsliv.Det store antallet ledige borerigger gjør at få riggeksperter venter en snarlig bedring i ratenivåene, og ifølge meglerhuset Clarksons Platou utnyttes i dag bare rundt 70 prosent av den aktive verdensflåten.- Du må over 85 prosent for å se en fornuftig tilstramning i ratene, sier leder for offshore research i Clarksons Platou, Erik Tønne, til avisen.Rigganalytiker Magnus Olsvik i Swedbank mener Seadrills prognoser er altfor optimistiske.- 420.000 dollar dagen på slutten av tiåret er kanskje innenfor utfallsrommet, men vi tror heller at ratene vil ligge på midten av 300.000-tallet, sier Olsvik til DN.