Analytiker: Funcom kan ha lært av de smertefulle erfaringene

Mange følger tett med Funcoms nye spillutgivelse. Dette mener noen av ekspertene.

Det «uferdige» spillet «Conan Exiles» anslås å ha brakt inn opp mot 100 millioner kroner i sin første uke. Eksperter tror Funcom endelig kan ha truffet, skriver Dagens Næringsliv.Spillselskapet meldte tirsdag morgen at de nå har bikket 320.000 solgte enheter, og at kostnadene som er direkte knyttet til det nye spillet nå dermed skal være dekket inn.- Det er usikkerhet og risiko knyttet til en slik investering. «Conan Exiles» har fått en god mottagelse og god start, og mye avhenger at dette momentumet fortsetter og at suksessen forsterkes, sier Nordnet-sjef Anders Skar til avisen, som påpeker at at det må selge langt mer enn 320.000 kopier for å forsvare en markedsverdi på 1,3 milliarder kroner.- Historisk har aksjen hatt tilsvarende utvikling tidligere – voldsom kursutvikling i forkant og i forbindelse med lansering, men dessverre falt tilbake etterpå. Vi er i tidlig fase, og det prises inn høye forventninger, som kan vise seg vanskelig å nå, sier Skar.Les også:  Skyhøye forventninger til nytt Funcom-spill  og vår kommentar: Mye står på spill i FuncomAnalytiker i det britiske aksjeanalyseselskapet Prestigo Research, Owen Spencer, sier til avisen at «Conan Exiles»-utgivelsen overgår alle forventninger, og forventer at spillet ved utgangen av februar kan ha opp mot en halv million brukere. Han har tidligere har vært tilbakeholden i sine vurderinger av Funcom, fordi selskapet har levert svake tall etter tidligere utgivelser.- De har en dårlig historie med tanke på det å lage suksessrike utgivelser, og har ikke klart å levere på forventningene. Men jeg ser store forskjeller med «Conan Exiles», som er blitt sluppet på en annen måte, og markedsført på en annen måte. Det virker som om Funcom har lært etter de smertefulle erfaringene, sier Spencer til DN.Ifølge avisen har Spencer et kursmål på aksjen på 6,85 kroner.På en aksjekurs på 6,85 kroner vil Funcom i så fall ha en børsverdi på 1,74 milliarder kroner.Tirsdag sluttet aksjen på 5,37 kroner på Oslo Børs, noe som verdsatte selskapet til 1,36 milliarder kroner.