Analytiker: - Positivt for Telenor

Telekomsektoren har en solid utvikling i Europa onsdag - Telenor løfter seg. 

Den positive utviklingen skyldes at Europaparlamentet og Det europeiske råd har blitt enige om innføring av et tak på grossistpriser for roaming, i tillegg til at roamingkostnadene fjernes helt for forbrukerne i EU fra 15.juni i år. Dette er positivt for store internasjonale aktører som Telenor, ifølge SEB-analytiker Fredrik Thoresen.- Til tross for at nordeuropeiske operatører er netto kjøpere av kapasitet i søreuropeiske nettverk, mener vi at Telenor, med viktige turistdestinasjoner som Thailand i sin portefølje, har en bedre forhandlingsposisjon enn deres lokale sammenlignbare selskaper, sier han til nyhetsbyrået TDN Finans.Telenor legger frem tall for fjorårets siste kvartal på torsdag, og avholder samtidig kapitalmarkedsdagen sin.Fokuset vil være på selskapets kapitalstruktur, tror Thoresen, ifølge TDN Finans.- Salget av Vimpelcom-aksjer, Myanmar som leverer positiv operasjonell kontantstrøm, en potensiell løsning på den langsiktige spektrumutfordringen i Thailand i løpet av første halvår 2017, og en potensiell exit fra India er noen av punktene som taler for en normalisering av gjeldsgrad sammenlignet med «peers», sier han til nyhetsbyrået.