Anbefaler tre aksjer

I onsdagens rapport fra Investtech anbefales kjøp av aksjer i Atea, Bergen Group og Sparebanken Sør.- Atea var opp 1,86 prosent til en sluttnotering på 82,25 kroner. Aksjen har ikke sluttet på en høyere kurs siden august 2016. Det var dessuten høy omsetning. Totalt ble det handlet for cirka 16 millioner kroner i aksjen, noe som er fem ganger så mye som vanlig dagsomsetning. Aksjen ligger i en stigende trend. Aksjer i stigende trender på Oslo Børs steg i perioden 1996 til 2015 i snitt 2,3 prosentpoeng mer enn gjennomsnittlig børsutvikling på tre måneders sikt. Volumbalansen er positiv og styrker aksjen på kort sikt. Det ligger støtte ved 80,50 kroner, mens det er noe motstand rundt 84,60 kroner. Aksjen legger frem årsresultatet onsdag 8. februar. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver Investtech.- Bergen Group presenterte resultatet for 2016 tirsdag, og markedet svarte med å sende aksjen opp nesten fire prosent. Etter å ha gått sidelengs siden i fjor vinter brøt aksjen opp gjennom taket av trendkanalen i desember. Dette signaliserer økt optimisme og åpner for videre oppgang. Positiv volumbalanse styrker aksjen på kort sikt. Det ligger kortsiktig støtte ved 1,80 kroner. Et brudd opp gjennom to kroner vil utløse et kjøpssignal fra en rektangelformasjon. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver Investtech.- Sparebanken Sør viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal. Dette signaliserer økt optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang. Positiv volumbalanse styrker det positive trendbildet. Banken legger frem årsresultatet 15. februar. Vurdering: Kjøpskandidat, avslutter Investtech.