- Antall spillere har overgått våre forventninger

Funcom jobber hardt med å løse kapasitetsproblemer i Conan Exiles.

Funcom jobber hardt med å løse kapasitetsproblemer i Conan Exiles, som ble lansert i «early access» tirsdag. Årsaken er at antallet spillere har overgått selskapets forventninger.Det sier Funcoms konserndirektør for drift, Ole Schreiner, til TDN Finans onsdag.- Den initielle mottagelsen er god, men blandet. Antall spillere har overgått våre forventninger nå i startfasen, noe som har medført initielle kapasitetsproblemer som vi arbeider hardt med å løse. Dette har førsteprioritet nå, sier han.Funcom har tidligere kommunisert at spillutviklerens målsetning er at Conan Exiles etter tolv måneder skal ligge på listen over de ti mest solgte spillene i «survival»-sjangeren hos den digitale spilldistributøren Steam.Ifølge statistikk fra Steam onsdag, har toppen i antall spillere hittil nådd 32.772 for Conan Exiles.Schreiner sier til TDN Finan at det ellers er vanskelig å sammenligne Conan Exiles med de andre spillene Funcom har utviklet, som Age of Conan, Anarchy Online og The Secret World. - Dette er veldig forskjellige typer spill og forskjellige betalingsmodeller. Conan Exiles er også lansert i «early access», mens de nevnte spillene var full-lanseringer. Det går ikke an å sammenligne dette. Det eneste vi med sikkerhet kan si at det er umulig å vite på forhånd hvor mye et spill skal selge, og hva slags mottagelse det eventuelt får før etter at spillet er lansert, sier han.Selskapet opplyser om at "Early access"-perioden i Conan Exiles er planlagt å vare i inntil tolv måneder.