Arne Fredly er fortsatt bull på bank

Oppturen fortsetter for Fredlys bankfavoritter. 

Arne Fredly. Foto: Scanpix

Arne Fredly har ved flere anledninger flagget at han stor tro på banksektoren i Norge.Etter det Hegnar.no erfarer er Fredly for tiden inne i 10 til 12 banker, noe han bekrefter.- Det er mye sparebanker, men også Pareto Bank, Bank Norwegian og Instabank etc, sier han.Da han gjestet Hegnar TV 7.september trakk han frem SpareBank 1 SMN og DNB som to konkrete eksempler.Se igjen sendingen her. Siden da har begge gått rett til værs. Begge bankaksjene er opp om lag 37 prosent siden datoen for TV-besøket, og Fredly kan fortelle at han fortsatt eier aksjer i Sparebanken 1 SMN, men at han nylig solgte seg ut av DNB.Han utelukker ikke at oppgangen til sparebankene kan fortsette.- De er jo selvfølgelig mindre billige enn de var, sier han og utdyper:- Som jeg sa på Hegnar TV så har de vandret mellom 0,6 og 1,5 i P/B (pris/bok, red.anm.) de siste 20 år. Sist SpareBank 1 SMN var oppe i 1,1 var i 2015 en gang, og det er ikke umulig at den kan komme opp i minst 1,1 i denne runden også, hvilket betyr 85 kroner pr egenkapitalbevis, sier Fredly.- Betyr det at det fortsatt er billig?- Det burde vært en pause når den har gått mye nå, men i et evighetsperspektiv så er det fortsatt greit, avslutter han.SpareBank 1 SMN  som for øvrig også er en av sparebankfavorittene til DNB leverte et bunnsolid resultatet for fjerde kvartal i dag, og gjorde dermed et hopp på børsen.Styret foreslo et utbytte på 3,00 kroner pr egenkapitalbevis, og det ble godt mottatt i markedet som sendte sparebanken opp 2,85 prosent på børsen.Instabank hadde også en bra dag. Aksjen steg 8,89 prosent til 2,45 kroner på OTC-listen.