Banker og jobbtall dro opp

De amerikanske børsene avsluttet uken med oppgang.

Bank of America - Foto: Øystein Schmidt

Dow Jones steg 0,9 prosent til 20.071, mens den bredere S&P 500 endte opp 0,7 prosent til 2.297.Teknologitunge Nasdaq Composite steg 0,5 prosent til 5.667.Det ble skapt 227.000 nye arbeidsplasser i USA i januar, den største økningen på fire måneder og langt over 197.000, som var ventet.- Arbeidsmarkedet er  fortsatt ikke stramt nok til at vi skal bli over oss av begeistring, men flere ting ser ut til å bedre seg. Vi må bare ha tålmodighet når det gjelder lønnsøkning, sa Peter Andersen, investeringssjef i Fiduciary Trust, til MarketWatch.Finans var den sektoren som presterte best på S&P 500 etter at Donald Trump beordret en gjennomgang av Dodd Frank, i tillegg la han en stopper for Obama-administrasjonens forvalterregel som minsker reguleringene for bankene. Bank of America og JP Morgan steg begge tre prosent.Videre steg Macys 7 prosent på rykter om oppkjøp, og Amazon falt tre prosent etter omsetningstallene ikke nådde opp til analytikernes forventninger.