Børsen: Ny fest i Funcom og Seadrill

Det var store utslag for aksjer som Seadrill og Funcom fredag. Og børsen er solid over 700 igjen.

Oslo Børs avsluttet uken med solid og bred oppgang. Fasiten viser at hovedindeksen endte opp 1,15 prosent til 702,00Omsetningen var på 3,8 milliarder kroner.Amerikanske arbeidsmarkedstall pleier ofte å føre til sterke utslag for børsene, men ikke i dag.Non-farm payrollsDet ble skapt 227.000 nye jobber utenfor jordbrukssektoren i USA januar, viser den viktige arbeidsmarkedsrapporten (non-farm payrolls)Forventningen var Reuters på 175.000 jobber.Desember-tallet ble revidert fra 156.000 til 157.000, mens november-tallet ble revidert fra 204.000 til 164.000.Ledighetsraten var på 4,8 prosent. Forventningen var 4,7 prosent.Gjennomsnittlig timelønn økte bare med 0,1 prosent, mot ventet 0,3 prosent.- Har Iran i bakhodet Trump-administrasjonen har satt Iran «on notice»  etter gjennomføringen av en ballistisk missiltest.Sjefanalytiker Naeem Aslam hos Think Markets i London tror Iran-meldingene kan bidra til mer volatilitet i oljeprisen.- Hvis USA gjeninnfører sanksjonene mot Iran, kan det skape flere problemer for EU-partnerne deres, sier han til CNBC.- Nye sanksjoner mot Iran er noe kortsiktige tradere har i bakhodet . Det er mer på risikoradaren enn det ellers ville ha vært, istemmer sjefanalytiker Ric Spooner hos CMC Markets i Sydney.Brent april-olje stiger 0,7 prosent til 56,95 dollar fatet, opp fra rundt 56,90 dollar fatet ved stengetid torsdag.Den amerikanske WTI-oljen er opp 0,7 prosent til 53,91 dollar fatet.På Oslo Børs meldte Statoil om gassfunn og Johan Sverdrup-bom. Aksjen steg 1,1 prosent til 154,60 kroner.Seadrill rett opp igjenSeadrill jobber for å restrukturere sin gigantiske gjeld. I dag spratt aksjen opp 17,2 prosent til 15,74 kroner - etter å ha falt nesten 17 prosent torsdag. På ukebasis er imidlertid aksjen ned brutale 38 prosent. Les også: - Tror du på Seadrill, bør du kjøpe disse aksjeneHeftig Funcom-handelFuncom har også hatt en volatil uke. Fredag steg aksjen 17,4 prosent  til 4,87 kroner på høyt volum etter torsdagens nedgang. Det ble omsatt Funcom-aksjer for 329 millioner kroner, noe som sendte aksjen til 3. plass på omsetningsoversikten, bak DNB og Statoil.Det ble registrert over 10.000 handler i den store traderfavoritten.DNB opp igjenDNB falt på tall torsdag. Analytiker Joachim Svingen i Arctic Securities stusset over fallet. Ifølge TDN Finans tror han bekymringer rundt rentenetto tynget til tross for at utbyttet var høyere enn ventet.Danske Bank Markets har høynet kursmålet på DNB med fem kroner til 145 kroner på bakgrunn av høyere enn ventet utbytteforslag for 2016, men beholder hold-anbefalingen. Internasjonalt er sentimentet positivt innen finans. Goldman Sachs stiger 3,2 prosent i USA. Bakgrunnen skal ifølge NA24 være at Donald Trump fredag skal signere en presidentordre som fjerner mange av Dodd Frank-reguleringene som ble innført etter finanskrisen i 2008. Aksjen steg 3,7 prosent til 141,90 kroner.Tegner seg i søppelselskap Renovasjonsselskapet RenoNorden hoppet 11,2 prosent til 1,59 kroner etter at flere topper tegner seg for aksjer i emisjonen.