Datarobot tjener penger når Donald Trump går bananas på Twitter

USAs president Donald Trump har i lang tid vært kjent for å lange ut med krasse uttalelser på sin Twitter-konto, noe som også kan føre til at aksjekursen til selskapet han omtaler blir påvirket.Peter Warren kan fortelle at reklamebyrået T3 brukte fem dager på å lage en datarobot som fanger opp Trumps negative ytringer om enkeltselskaper på Twitter, og deretter utnytte dette gjennom å shorte aksjen.Short-salg betyr som kjent at det er mulig å tjene penger når en aksje faller i verdi.Les også: Myrseth: Trumps skattebombe kan bety «god natt» for norske selskaper - Meldinger på presidentens Twitter-konto blir innhentet maskinelt av et program som er i stand til å tyde om teksten er positiv eller negativ og hvilket selskap det gjelder. Algoritmen beregner deretter hvor mange aksjer som skal shortes. Dette er basert på hvilken eksponering som ønskes. Deretter sendes en elektronisk forespørsel til en bank eller meglerhus om å få låne det aktuelle antall aksjer, skriver Warren på sin blogg.Siden mennesker ikke er involvert kommer svaret tilbake med nær lysets hastighet. Dersom det elektroniske svaret er positivt, sender programmet umiddelbart en salgsordre til børsen.T3 opplyser at roboten deres gjorde en «Trump & Dump» den 5. januar i år. Presidenten truet Toyota med straffetoll på Twitter dersom bilprodusenten produserte biler i Mexico for salg i USA. Toyotas aksjekurs falt 3,1 prosent etter denne meldingen.Det er for øvrig ikke bare innovasjon dette reklamebyrået utmerker seg med. Ifølge Warren blir gevinster fra T3s robothandel donert til The American Society for the Prevention of Cruelty to Animals.