– Det er ingen tvil om at flere burde ha valgt fastrente

Administrerende direktør Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest forbereder kundene på høyere rente

Pål Ringholm. Foto: Finansavisen.

Nordmenn er verdensmestere i å eie egen bolig, i stedet for å leie. Vi er også gode på å velge flytende rente på boliglånet, skriver DN.– Det er ingen tvil om at flere burde ha valgt fastrente, sier administrerende direktør Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest.Swedbanks analysesjef Pål Ringholm er av samme oppfatning, ifølge DN, som viser til at Ringholm skal snakke om nettopp hvordan utviklingen i rentemarkedet og obligasjonsmarkedet påvirker norsk økonomi, i et foredrag torsdag.– Særlig for unge med høy belåningsgrad som ikke har råd til å betale høyere renter, er det ikke noe å prate om. Man bør binde renten i ti år, sier Ringholm til DN.Etter presidentvalget i USA har særlig renter med lang bindingstid skutt i været. En trend som har vart i flere tiår, kan være brutt.– Snart må bankene følge etter og sette opp fastrentene. Det er rart de ikke har gjort det allerede, sier Ringholm til avisen.