Pål Ringholm. Foto: Finansavisen.

– Det er ingen tvil om at flere burde ha valgt fastrente

Administrerende direktør Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest forbereder kundene på høyere rente

Nordmenn er verdensmestere i å eie egen bolig, i stedet for å leie. Vi er også gode på å velge flytende rente på boliglånet, skriver DN.– Det er ingen tvil om at flere burde ha valgt fastrente, sier administrerende direktør Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest.Swedbanks analysesjef Pål Ringholm er av samme oppfatning, ifølge DN, som viser til at Ringholm skal snakke om nettopp hvordan utviklingen i rentemarkedet og obligasjonsmarkedet påvirker norsk økonomi, i et foredrag torsdag.– Særlig for unge med høy belåningsgrad som ikke har råd til å betale høyere renter, er det ikke noe å prate om. Man bør binde renten i ti år, sier Ringholm til DN.Etter presidentvalget i USA har særlig renter med lang bindingstid skutt i været. En trend som har vart i flere tiår, kan være brutt.– Snart må bankene følge etter og sette opp fastrentene. Det er rart de ikke har gjort det allerede, sier Ringholm til avisen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også