Dette tror analysesjefen om børsåpningen i dag

Tallfremleggelser, oljepris og Asia-børser vil prege børsåpningen. Her er spådommene fra Roger Berntsen.

Netfonds Banks analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner relativt flatt i dag.«Resultatsesongen fortsetter med full styrke denne uken. Følgende OBX-selskaper leverer tall de neste dagene; Aker BP (i dag), Statoil (tirsdag), Schibsted og Storebrand (onsdag), Yara, Aker Solutions, Gjensidige, Hydro, Orkla og DNO (torsdag), samt Nordic Semiconductors (fredag). Dette gjør at investorene kan endelig kan konsentrere seg om noe annet en støyfulle twitter-meldinger fra USAs nye president. De asiatiske børsene endte for øvrig opp mandag», skriver Berntsen.Børsoppgang i Asia Det er bred oppgang på de asiatiske børsene mandag morgen.I Japan klatret Nikkei 0,3 prosent, og den bredere Topix-indeksen var opp 0,4 prosent.Shanghai Composite i Kina stiger 0,4 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong klatrer 0,7 prosent.Kospi i Sør-Korea er opp 0,2 prosent, mens Straits Times i Singapore styrker seg 0,5 prosent.OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen opp 0,4 prosent til 57,06 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 56,95 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Økt spenning mellom Iran og USA bidro ifølge Bloomberg News og TDN Finans til oppgang i oljeprisene fredag, men oppgangen avtok noe etter at ukestall fra Baker Hughes fredag kveld viste at tallet på aktive borerigger i USA økte med 17 til 583, som er det høyeste antallet siden oktober 2015.Børsoppgang i USA De amerikanske børsene avsluttet uken med oppgang.Dow Jones steg 0,9 prosent til 20.071, mens den bredere S&P 500 endte opp 0,7 prosent til 2.297.Teknologitunge Nasdaq Composite steg 0,5 prosent til 5.667.Slik gikk det med de norske aksjene i USA og CanadaDette skjer i dagResultat per 4. kvartal:Aker BP: Kl. 07.00, Presentasjon i Akerkvartalet, Oksenøyveien 10, Lysaker, kl. 08.30American Shipping CompanyLink Mobility GroupUtenlandske resultater:Atwood, RyanairMakro:Norge: Industriproduksjon, desember, kl. 08.00Tyskland: Industriordre, desember, kl. 08.00Norge: Auksjon statskasseveksler, kl. 11.00ØMU: Sentix Investortillit, februar, kl. 11.00Annet: Norwegian Air Shuttle: Trafikktall, januar, kl. 08.00SSB: Godstransport med norske lastebiler, 2. kvartal 2016, kl. 08.00SSB: Bank og kredittforetak, desember 2016, kl. 08.00Kilder: Oslo Børs, TDN Finans og Statistisk sentralbyrå (SSB)