Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs onsdag.

Asiatiske aksjer er blandet onsdag morgen. Mens Nikkei og Topix stiger 0,27 og 0,24 prosent, er Hang Seng ned 0,10 prosent. CSI300 faller 0,32 prosent og Kospi er ned 0,68 prosent. ASX200 stiger 0,52 prosent.Samleindeksen for regionen fakker 0,17 prosent.Svake oljepriser i kjølvannet av tirsdagens API-tall tynger markedene.Les hele Asia-kommentaren her. Netfonds tror Oslo Børs åpner relativt flatt onsdag.- En rekke selskaper har levert kvartalstall onsdag morgen, deriblant Storebrand, Schibsted og Kongsberg Gruppen. Dette vil med stor sannsynlighet prege handelen i åpningsminuttene i dag. Når det er sagt, av disse selskapene er det Storebrand som overrasket mest, både med bedre resultat og høyere utbytte enn ventet. Storebrand er for øvrig en av aksjene vi har hatt stor tro på det siste året pga. økt sannsynlighet for høyere korte renter, som er positivt for selskaper innenfor livsforsikrings, og at selskapets ledelse har vært flinke til å kutte kostnader.OljeprisenOnsdag morgen omsettes Brent-oljen for 54,67 dollar fatet, ned 0,69 prosent, mens WTI-oljen faller 1,07 prosent til 51,61 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 54,91 dollar ved børsslutt tirsdag.USAAmerikanske Dow Jones var oppe i all time high 20.155,35 tirsdag, men etter en svak sluttspurt endte indeksen opp bare 0,2 prosent til 20.090,29.Fallende oljepriser må ta sin del av skylden for at oppgangen ikke ble sterkere. Det største handelsunderskuddet på fire år bidro heller ikke til optimisme.S&P 500-indeksen endte opp 0,02 prosent til 2.293,08. Teknologitunge Nasdaq steg 0,2 prosent til rekordnivået 5.674,22.Les hele USA-kommentaren her.Oslo BørsOslo Børs endte flatt tirsdag, men det var likevel store utslag for tungvekteren Statoil og traderfavoritten Funcom. Hovedindeksen endte ned 0,01 prosent til 701,53, mens omsetningen var på fire milliarder kroner.Resultatrushet fortsetter på børsenDagens desidert viktigste kvartalstall ble lagt frem av Statoil. Oljegiganten satt igjen med røde tall på bunnlinjen , og nådde ikke på langt nær opp til analytikernes forventninger. Aksjen falt 3,1 prosent til 151,70 kroner.Funcom meldte tirsdag morgen at de nå har bikket 320.000 solgte enheter av sitt nye spill Conan Exiles. Kostnadene som er direkte knyttet til spillet skal ifølge selskapet nå dermed være dekket inn, og spillet skal være driftsmessig lønnsomt. Aksjen var opp nye 6,6 prosent til 5,37 kroner.Les hele børskommentaren her. Dette skjer i dag:Resultat:SchibstedStorebrandKongsberg Gruppen Atea SpareBank 1 SR-BankHelgeland SparebankNattoPharmaNorske SkogindustrierSparebanken ØstSkue SparebankUtenlandske:ABB, Holmen, Handelsbanken, Sampo, Atwood, Maersk, Rio Tinto, Syngenta, Tullow OilMakro:Japan, Maskinordre, desemberAnnet:Norge: SSB ukentlig lakseeksport, kl. 08.00Norge: Vannmagasinstatistikk, kl. 13.00USA: DOE, ukentlige oljelagertall, kl. 16.30Kilder: Oslo Børs, TDN Finans