DNB og Telenor tynger børsen

Oppsving i oljeprisen smitter ikke over.

Oslo Børs holder seg godt inne i negativt terreng torsdag ettermiddag.Hovedindeksen står i skrivende stund i 695,56, tilsvarende en nedgang på 0,89 prosent i dagens handel.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 1.895 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av børsoppgang i USA , men røde børser i Asia tidligere i dag.Forsiktige etter FedDe fleste toneangivende Europa-børsene stiger etter høyere produsentprisvekst enn ventet i desember.Britiske FTSE 100 er opp 0,4 prosent i etter dagens rentedom fra Bank of England.Tyske DAX faller 0,1 prosent, mens franske CAC 40 trekker opp 0,2 prosent.Investorer trår forsiktig etter at Federal Reserve etter denne ukens rentemøte opprettholdt sitt svakt optimistiske syn på verden, men uten å komme med signaler på tidspunktet for neste renteøkning.Den amerikanske sentralbanken trakk frem et forbedret sentiment hos både forbruker og bedrifter, og forventer at inflasjonen stiger til målet på to prosent ved «ytterligere, gradvise justeringer» av renten.Styringsrenten ble i denne omgang holdt uendret - som ventet.Dollaren faller til sine laveste nivåer på 12 uker torsdag. EURUSD står i 1,08, tilsvarende en dollarsvekkelse på 0,4 prosent.Kutt virker - oljen oppOljeprisene har snudd siden i morgen, og er nå på offensiven.Brent april-olje stiger 0,7 prosent til 57,19 dollar fatet, opp fra rundt 55,90 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er opp 0,4 prosent til 54,11 dollar fatet.Prisreaksjonen var negativ på den overraskende lagerbyggingen i USA i forrige uke, men denne effekten mer enn oppveies av dokumentasjon på at store oljeprodusenter i og utenfor OPEC kutter produksjonen i tråd med avtalen inngått mot slutten av fjoråret.Tall fra det russiske energidepartementet viser ifølge Reuters torsdag at Russland kuttet sin produksjon med 100.000 fat i januar.Samtidig øker spenningen mellom USA og Iran, etter at sistnevnte har gjennomført en ny missiltest. Dette kan øke sannsynligheten for fremtidige sanksjoner mot landet, og dermed ramme deres oljeproduksjon.På Oslo Børs er Statoil uendret på 154,40 kroner.Ellers i olje faller DNO 1,3 prosent til 8,67 kroner, mens Aker BP trekker ned 1,1 prosent til 153,60 kroner.Tunge fall etter tallResultatsesongen er i full gang, i dag med DNB som overgikk analytikernes forventninger på bunnlinjen  med solid margin. Dog klarte storbanken ikke å matche tallene fra 4. kvartal i fjor. Aksjen faller 2,1 prosent til 136,90 kroner på dagens høyeste volum.Swedbank-analytiker Bengt Kirkøen  påpeker overfor TDN Finans at selv om rapporten var noe blandet, så var utbyttet solid.- De positive avvikene er farget av engangseffekter, mens det som er negativt skyldes at det er press på marginer og lavere volumer. Både kapitalbyggingen og utbyttet var sterkt, sier han.Telenor leverte langt under forventning , men kvittet seg med de røde tallene fra i fjor. Markedet sender aksjen ned 2,6 prosent til 129 kroner på dagens nest høyeste volum.TGS klarte heller ikke å innfri analytikernes spådommer  for kvartalet, og straffes med et kursfall på 3,5 prosent til 197,50 kroner. Selskapet avholder også kapitalmarkedsdag, der toppsjef Kristian Johansen uttrykker større optimisme for 2017 enn tidligere.Seismikkollega PGS går tilbake 3,4 prosent til 27,56 kroner.Alle dagens tallfremleggere her. Gassrederiene har en dårlig dag, med Avance Gas og BW LPG ned hhv. 4,3 prosent til 26,60 kroner og 6,5 prosent til 37,41 kroner.Blant de mest omsatte utmerker få aksjer seg positivt. Og de som stiger, stiger ikke mye. Yara, Storebrand, Orkla og Subsea 7 er opp 0,1-0,4 prosent, sistnevnte etter å ha fullført et flåtefornyelsesprogram .Funcom er uendret etter gårsdagens oppgang.Rigg i rødt, biotek i tetI toppen av taperlisten finner vi Oslo Axess-noterte Badger Explorer, som har gjennomført en rettet emisjon på 600 millioner aksjer  på kurs 0,50 kroner.Aksjen har den siste tiden steget kraftig, blant annet etter at en rekke bjellesauer har kjøpt seg inn i selskapet, og steg onsdag 28 prosent på Oslo Børs.Vi merker oss også et par kriserammede riggselskaper.Fred. Olsen Energy trekker ned 5,3 prosent til 17,90 kroner, mens Seadrill faller 5,7 prosent til 15,23 kroner. Ifølge DN kan det bli en av historiens største konkurser om selskapets refinansiering skulle feile.Les også: Riggselskap reddet med et nødskrikLes også: - Tror du på Seadrill, bør du kjøpe disse aksjene Vinnerlisten toppes av Targovax, som spretter opp 28,1 prosent til 22,90 kroner etter kunngjøringen av oppløftende resultater for en klinisk studie  med TG01 i bukspyttkjertelkreft.Oslo Axess-noterte MultiClient Geophysical er gjenstand for en budkrig, og stiger 15,7 prosent til 1,55 kroner etter at Geoex Limited har toppet Spectrums bu d ved å høyne fra 1,20 til 1,40 kroner aksjen.Techstep klatrer 15,2 prosent til 6,08 kroner etter at kjendisinvestor Jan Haudemann-Andersen har lastet opp, samt at selskapet har inngått en bindende avtale om kjøp av telecomselskapet Mytos.