DNB-sjefen: Er du misfornøyd, bytt fond

DNB-sjef Rune Bjerke kunne ønske alle fondene deres leverte topp avkastning, men mener man bør være åpen for å bytte fond dersom man ikke er fornøyd.

Rune Bjerke - Foto: Scanpix

Torsdag ble det kjent at halvparten av pengene som spares i norske aksjefond, er plassert i tre av de dårligste fondene.Det desidert største fondet for småsparere i Norge er DNB Norge, hvor 112.000 kunder har plassert totalt 7,5 milliarder kroner. DNB-sjef Rune Bjerke har følgende beskjed til kundene: Hvis du er misfornøyd, velg et annet fond, skriver Dagens Næringsliv.- Som sjefen for alle fond i DNB skulle jeg ønske at alle fondene leverte topp avkastning og befant seg på toppen av seierspallen. Vi har heldigvis noen fond som er på Europa-toppen. Dessverre, og kanskje uunngåelig, har vi også noen fond som ikke når opp i toppen. Men generelt vil jeg ønske at DNBs fond skal levere best mulig, sier Bjerke til avisen.- Det bør også være sånn at hvis man er misfornøyd med utviklingen i sine fond, bør man være åpen for å investere i andre fond. Kundene må selv prøve å finne frem til vinnerfondene som best man kan, påpeker DNB-sjefen.Forbrukerrådets fagdirektør finans, Jorge Jensen, mener Bjerke undervurderer hvor vanskelig det er er å velge riktig fond.- Her er det ikke noen manual man kan slå opp i. Fondskunder velger det de får anbefalt, og måten det blir presentert på, gjør at de ofte velger feil fond, sier han til DN.