Dropper kjøpsanbefalingen på Norwegian

Norwegians leder Bjørn Kjos har vært med å løfte aksjekursen betydelig det siste året - Foto: Finansavisen

Swedbank nedgraderer nå sin anbefaling på Norwegian Air Shuttle fra kjøp til nøytral, opplyses det i en melding.Meglerhuset kutter samtidig kursmålet på aksjen fra 350 til 280 kroner fra 350 kroner.Flyselskapet meldte mandag at de i januar fraktet 2.110.576 passasjerer , opp 20 prosent i forhold til året før.Selskapet anslo imidlertid også et tap på 86 millioner kroner knyttet til kontrakter og opsjoner i 1. kvartal per utgangen av januar, som inkluderer tap på 100 millioner kroner knyttet til urealiserte hedgingposisjoner.Det ble i morges også kjent at pilotene i United Airlines nå slutter seg til kolleger i andre flyselskaper i USA, og ber president Donald Trump sette foten ned for konkurransen fra Norwegian.United Airlines mener Obama-administrasjonens avgjørelser om å slippe til Norwegian i USA «over tid vil ødelegge vår amerikanske luftfartsindustri og alle jobbene knyttet til den», melder Chicago Business Journal.Norwegian stiger tirsdag formiddag 0,81 prosent til 262,20 kroner på Oslo Børs. Aksjen har hittil i år falt 8,64 prosent, mens den de siste tolv månedene er ned 0,57 prosent.