Er moroa over i Funcom?

Onsdag morgen åpner Oslo Børs ned 0,47 prosent til 698,23 poeng idet omsetningen av verdipapirer passerer 1,4 milliarder kroner. (oppdaterte kurser fra 10:30)OljeprisenOljeprisen tynges av tirsdagens API-rapport som viste at de amerikanske råoljelagrene steg 14,2 millioner fat forrige uke.  Bensinlagrene steg med 2,9 millioner fat, mens destillatlagrene var opp 1,37 millioner fat.- Ukesstatistikken indikerer at den amerikanske bensinetterspørselen faller kraftig med 460.000 fat per dag på årsbasis i januar. Slike fall har vi tidligere kun sett under resesjoner, skriver Goldman Sachs ifølge CNBC i en kommentar til kundene etter at tallene ble kjent.Goldman konkluderte likevel med at dataene trolig var en kraftig overdrivelse av det de antar er en moderat nedgang i bensinetterspørselen på årsbasis, og hovedcaset er fortsatt uendrede forventninger til fortsatt sterk vekst globalt.Da handelen startet på Oslo Børs var brentoljen ned 0,51 prosent til 54,77 dollar, mens den amerikanske lettoljen var ned 0,94 prosent til 51,66 dollar. Til sammenligning kostet ett fat brentolje 54,91 dollar da Oslo Børs stengte tirsdag.-Oljeprisen har kommet betydelig ned fra i går, noe som trolig vil dempe børsutviklingen i Oslo, noe som vil bli motvirket av en forventet oppgang på de europeiske børsene, sier en megler til TDN Finans. Statoil som falt 3,1 prosent tirsdag på skuffende kvartalstall, faller nye 2,50 prosent til 147,90 kroner.Oljeserviceindeksen på Oslo Børs, OBOSX, er ned 1,06 prosent.Resultatsesongen fortsetterOnsdag meldte Driftsresultatet (EBIT) ble 295 millioner kroner, mot minus 305 millioner kroner året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på 344 millioner kronerEBITDA overgår imidlertid forventningene. Dette resultatet endte på 682 millioner kroner, mot ventet 500 millioner kroner.A-aksjen faller 0,71 prosent til 223,40 kroner, mens b-aksjen er ned 0,48 prosent til 207,50 kroner. Storebrand  Premieinntektene beløp seg til 5.670 millioner kroner, sammenlignet med 5.465 millioner kroner i 4. kvartal 2015.Styret foreslår et utbytte på 1,55 kroner per aksje. Forventningen var på 1,10 kroner.DNB Markets mener Storebrand-rapporten var svært sterk, opplyser TDN Finans. Meglerhuset venter at resultatestimatene og utbytteestimatene for Storebrand vil komme opp rundt fem prosent.Aksjen suser opp 5,07 prosent til 54,50 kronerNorske Skog  Driftsresultatet endte på -73 millioner, mot 114 millioner ved samme korsvei i 2015. - Til tross for stort fokus på refinansiering av konsernet i fjor, leverte våre forretningsenheter sterke resultater. I 2017 vil vi fortsette å gjøre våre enheter mer konkurransedyktige og robuste gjennom kostnadsreduksjoner og realisering av nye vekstinitiativ, sier adm. direktør Sven Ombudstvedt i en melding fra selskapet.  NSG faller 6,14 prosent til 2,60 kroner. Kongsberg Gruppen  Driftsinntektene beløp seg til 3.952 millioner kroner, med fra 4.567 millioner ved samme korsvei i 4. kvartal 2015.- Sammenlignet med 4. kvartal 2015 har Kongsberg Gruppen en reduksjon i driftsinntektene på 13,5 prosent. Reduksjonen  kommer primært fra de offshorerelaterte delene av konsernet  hvor det har vært en reduksjon i driftsinntekter på 35  prosent. EBITDA-marginen er 8,5 prosent i kvartalet, mot 10,8 prosent i 4. kvartal 2015, opplyses det i børsmeldingen.  Aksjen faller 3,25 prosent til 134 kroner.SpareBank 1 SR-Bank  Netto renteinntekter beløp seg til 733 millioner kroner, sammenlignet med 678 millioner kroner i 4. kvartal 2015. - Vi har lagt bak oss et år som har vært krevende for mange av våre kunder. Dette har også preget bankens drift, sier sjefen for Sparebank 1 SR-Bank.Aksjen er opp 0,78 prosent til 65 kroner. NattoPharma faller 2,23 prosent til 10,95 kroner etter at selskapet meldte om et resultat på 600.000 for 4. kvartal 2016.  Norwegian får støtte fra Trump-regjeringenRegjeringen til Barack Obama ga Norwegian amerikansk flytillatelse før jul. Amerikanske fagforeninger håper Trump vil omgjøre beslutningen, men pressetalsmann Sean Spicer signaliserer det motsatte.  På en pressekonferanse tirsdag påpekte han at Norwegian bruker amerikanske Boeing-fly, ifølge Dagens Næringsliv. Han framholdt også at deler av besetningen på Norwegians fly har base i USA.Spencer gjordet det imidlertid klart at Trump ikke har fattet noen endelig beslutning i saken.Norwegian-aksjen suser opp 3,22 prosent til 269,20 kroner. Moroa over i Funcom?Traderfavoritten Funcom, som har gått som en rakett etter at de slapp tidligversjonen av Conan Exiles, endte opp 6,6 prosent mandag på nyheten om at de hadde solgt 320.000 av det nye spillet. Kostnadene som er direkte knyttet til spillet skal ifølge selskapet dermed være dekket inn, og spillet skal være driftsmessig lønnsomt.Onsdag faller aksjen 9,31 prosent til 4,86 kroner. Aksjen er likevel opp 195 prosent siden nyttår samtidig som det er 41 prosent opp til kursmålet på 6,85 kroner  til en analytiker som følger selskapet.Det ser for øvrig ut som det er en stund siden informasjonen om Funcom er oppdatert på nettsiden til analyseselskapet , der anbefalingen er kjøp. Siste analyse av Funcom på nettsiden er fra november i fjor, på en aksjekurs på 2,12 kroner.Les også: Analytiker: Funcom kan ha lært av de smertefulle erfaringeneForlenget kontrakt Polarcus Limited meldte 16. desemer 2015 om en kontrakt i forbindelse med et 3D marine seismisk prosjekt i Sør-Amerika. I dag melder selskapet om en utvidelse av prosjektet.Første fase ble fullført i august 2016, mens andre fase skal ta til i mars 2017. Denne fasen vil ta tre måneder. Den regionale kampanjen blir forlenget til inn i tredje kvartal, med opsjon på ytterligere forlengelser.Aksjen faller 5,13 prosent til 0,37 kroner. Oppdaterer markedetQuesterre melder at de har estimert uriskede nettoressurser til 965 millioner fat olje.Aksjen suser opp 18,18 prosent til 5,35 kroner.