Fem potensielle «bomber» markedet overser

Bilde fra DAX i Tyskland - Foto: AP
Børs

Fem markedsaktører Bloomberg.com har snakket med forteller hva de ser som den største trusselen mot et stabilt marked. 1) Obligasjoner

Richard Drew
- Oppsidepotensilet i obligasjoner er veldig begrenset på dette tidspunktet, men nedsidepotensialet er stort. Du kan tape mye, sier CIO Jean-Marie Mercadal i OFI Asset Management i Paris til Bloomberg.Når Mercadal investerer nå, foretrekker han aksjer fremfor gjeldspapirer.Statsobligasjoner nådde et historisk bunnpunkt i juli, men etter det har makroøkonomiske nøkkeltall og økt inflasjon gitt et solid rally. 2) Amerikanske dollar
Amr Nabil
CIO Michael Lok i Union Bancaire Privee sier til Bloomberg at han tolker økt vekst i USA, Europa og fremvoksende økonomier som et signal på at den ti år lange krisen i verdensøkonomien nå endelig er over.- Faren er et brått yield-rally for obligasjoner eller en «spike» i amerikanske dollar. Det kan bli svært ødeleggende for markedene, sier Lok til Bloomberg.3) Trump
Alex Brandon
- Markedet har høye forventninger til Trumps politikk, og det er en risiko for at implementeringen av politikken kan skuffe, enten ved at politikken ikke er så kraftfull som markedet håpet på, eller om den blir forsinket av kongressen, sier strateg Patrick Moonen i NN Investment partners.4) Kina
Vincent Yu
Deutsche Bank tror Kina er det største trusselen mot stabile markeder.- Momentum i landets makroøkonomi vil trolig svekkes i løpet av de neste månedene, skrev banken ifølge Bloomberg i et notat tidligere denne måneden.5) Federal Reserve
Richard Drew
Anthony Benichou i Louis Capital Markets i London frykter at et mer haukete Fed enn ventet kan bli et negativt sjokk for markedene.- Jeg er alltid skeptisk til binær risiko som er godt flagget, sier Benichou til Bloomberg, med henvisning til at derivatmarkedene indikerer at tradere hedger seg mot volatilitet i oppkjøringen til valgene i Nederland og Frankrike.

Nyheter
Børs