Flere ser nå oppturen komme

Tørrbulk, illustrasjon. Foto: Finansavisen.

For en uke siden stilte Hegnar.no spørsmålet om vi var i ferd med å se starten på en oppgangsperiode i tørrbulk-sektoren.

Mye tyder på at det nettopp er det som er i ferd med å skje.CEO i Torvald Klaveness-rederiet, Lasse Kristoffersen, sa til Hegnar.no tirsdag i forrige uke at han tror bunnen er tilbakelagt .Sjefanalytiker i samme rederi, Peter Lindström, skrev i en oppdatering samme dag at vi nå går inn i en periode hvor ratene historisk sett har løftet seg, og så langt er det nettopp det som har skjedd. Den siste uken har Baltic Dry-indeksen steget hver dag etter en ny oppgang på 2,8 prosent til 778 poeng onsdag, ifølge Bloomberg.Totalt er dermed ratene opp 13,1 prosent den siste uken. OppgraderingDet offensive meglerhuset Sparebank 1 Markets som nylig hentet inn et stjernegalleri av nye meglere og analytikere, er ute med en oppdatering på tørrlastrederiet Golden Ocean tirsdag.Der kommer det frem at meglerhuset har snudd helt i synet på Fredriksen-rederiet, og oppgradert aksjen til kjøp fra selg, samt doblet kursmålet til 60 kroner.Også Clarksons Platou venter at tørrbulkmarkedet vil bedre seg.– Etterspørselsveksten er økende som en følge av generelt bedre utsikter for verdensøkonomien, men også fordi Kina begrenser innenlandsk produksjon av jernmalm og kull og erstatter dette med høyere import. Samtidig ser vi god vekst i kornskipninger over lengre distanser, sier senioranalytiker Bjørn Bodding i dagens utgave av Finansavisen.Kombinert med en lav flåtevekst de neste årene, gir dette grobunn for et solid rateløft.Skipsmeglerhuset er positive til Golden Ocean, og tror aksjekursen kan nå 75 korner ved en normalisering, og hele 130 kroner dersom markedet når de samme nivåene som i 2013 og 2014, ifølge Finansavisen.