Flygigant kutter prisen

Lockheed Martin og Pentagon sier prislappen blir lavere for det neste partiet med kampflyet F-35.

F-35 Joint Strike Fighter, the F-35C. AP Photo/U.S. Navy, Lockheed Martin

Lockheed kutter F-35-kostnader etter at president Donald Trump gikk på tampen av fjoråret hardt ut og kritiserte kostnadsoverskridelsene i prosjektet bak tidenes dyreste fly. Norge er blant landene som har besluttet å kjøpe inn F-35 for å erstatte dagens F-16-fly.Fredag kunngjorde produsenten og USAs forsvarsdepartement at de akter å spare hele 728 millioner dollar. Det skjer etter at Trump åpent hudflettet Lockheed for å angivelig ha mistet kontrollen over kostnadene. De fleste sparetiltakene var allerede planlagt før Trump kom inn i bildet, gjennom flere måneders forhandlinger om kontrakter, heter det i uttalelsen.- President Trumps personlige involvering i F-35-programmet framskyndet forhandlingene og styrket vårt fokus på å presse ned prisene, uttaler Lockheed.(©NTB)