Forvalter om Seadrill: - Enorm avstand mellom partene

Seinorforvalter Tom Hestnes mener forhandlingene mellom Seadrill og kreditorene har gått fullstendig i stå,

Ivan Kverme

John Fredriksen-dominerte Seadrill meldte tirsdag morgen at de har planer om å være ferdig med restruktureringen innen 30. april i år, men at forhandlingene har vært mer kompliserte enn ventet.Seniorforvalter i Alfred Berg Kapitalforvaltning, Tom Hestnes, mener meldingen viser at forhandlingene mellom John Fredriksen og kreditorene har skåret seg helt, skriver Dagens Næringsliv.- Dagens melding er et resultat av forhandlinger som har gått fullstendig i stå og hvor det åpenbart er enorm avstand mellom partene. Jeg er mest bekymret for at Seadrill med god ryggdekning nå kan iverksette «contingency plans» (nødplaner) som det nevner i meldingen, sa Hestnes til avisen tirsdag.Les også: Fredriksen: - Nå sitter vi igjen med skjegget i postkassenAlfred Berg-toppen omtaler tilbudet fra Fredriksen & co. som "greit".- Dette er en komplisert restrukturering og situasjon, men tilbudet fra selskapets hånd virker ganske fair. Det er en klassisk «extend and amend»-konstruksjon, men hvor ny kapital kommer inn som et sikret lån, hvilket er en ny twist. Obligasjonseierne ønsker at en stor del av gjelden skal konverteres til egenkapital, sier Hestnes til DN.