Forvalterne tar seg rett og slett for godt betalt

Foto: Scanpix

I mandagens utgave av DN kan vi lese at mange aktive aksjefond ikke klarer å slå børsutviklingen, som de lover kundene. Årsaken til det er rett og slett at forvalterne tar seg for godt betalt. - De aktive fondene har så høye kostnader, sier Håvard Gulbrandsen, sjefen for KLP Kapitalforvaltning, til DN.Blant fondene som kunne kjøpes ved inngangen til 2000 var det ifølge DN 25 av 44 fond, 57 prosent, som har slått børsens utvikling. Blant fondene som har vært aktive siste ti år er det 60 prosent som har klart det. Privatkunder som plasserer penger i norske aktive aksjefond må betale mellom 1,5 og to prosent av beløpet i honorar, med noen unntak, viser DNs oversikt. Den inkludere ikke de 22 fondene som er blitt nedlagt etter labre resultater.