Funcom i farten på Oslo Børs

Omsetningen i spillselskapet Funcom har tatt helt av. 

Mandag rundt lunsjtider er hovedindeksen på Oslo Børs ned 0,22 prosent til 700,48 poeng idet omsetningen av verdipapirer for 1,8 milliarder kroner.Europabørsene er blandet. DAX i Frankfurt er ned 0,36 prosent. CAC40 i Paris er opp 0,23 prosent, mens FTSE100 i London er opp 0,27 prosentOljeprisenBrent-oljen er ned 0,04 prosent til 56,79 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,26 prosent til 53,97 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 56,95 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Økt spenning mellom Iran og USA bidro ifølge Bloomberg News og TDN Finans til oppgang i oljeprisene fredag, men oppgangen avtok noe etter at ukestall fra Baker Hughes fredag kveld viste at tallet på aktive borerigger i USA økte med 17 til 583, som er det høyeste antallet siden oktober 2015.Opec legger 13. februar frem sin månedsrapport, som vil vise oljeproduksjonstallene for januar.Les også: SEB venter strammere oljemarked - Markedet avventer de første offisielle Opec-tallene, og holder et vaktsomt øye på responsen fra USA. De stabile, høyere prisene bringer tilbake amerikansk produksjon. Ikke i noe rush, men nok til å hindre oljeprisene i å stige kraftig, sier ressursanalytiker i Fat Prophets i Sydney, David Lennox, til Bloomberg News.Mens oljeserviceindeksen OBOSX er opp 0,45 prosent stiger Statoil 0,91 prosent til 156 kroner.Moro i FuncomFuncom steg 55,10 prosent forrige uke. Mandag fortsetter turen opp nye 9,03 prosent til 5,31 kroner. Ved lunsjtider er det omsatt verdipapirer for 339 millioner korner i Funcom, som dermed er den mest omsatte aksjen på Oslo Børs.Oppgangen kommer etter en vellykket spillansering.Storfusjon Mandag morgen meldes det at Solstad Offshore, Farstad Shipping og Deep Sea Supply nå blir verdens største OSV-selskap .Farstad Shipping ASA, Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker Capital AS, John Fredriksens Hemen Holding Limited, Farstad Shippings viktigste långivere, et betydelig antall obligasjonseiere og Ocean Yield-selskapet F-Shiplease AS har inngått en restruktureringsplan for å fullfinansiere Farstad Shipping.Det er også inngått en avtale med Solstad-familiens Soff Invest AS og Ivan II AS og Tyrholm & Farstad AS, som har avtalt å jobbe for en sammenslåing av Solstad Offshore ASA, Farstad Shipping og Deep Sea Supply Plc, hvor Solstad Offshore blir overtagende selskap.Solstad Offshore klatrer hele 26,36 prosent til 13,90 kroner, mens B-aksjene stiger 40,22 prosent til 12,90 kroner. Deep Sea Supply er ned 6,63 prosent til 1,55 kroner og Farstad Shipping stiger 7,82 prosent til 4,55 kroner.Betinget av restruktureringen i Farstad Shipping vil det foreslåtte, fusjonerte supplyrederiet med Solstad Offshore som morselskap ta det nødvendige ansvaret for å stramme opp supplymarkedet, sier konsernsjef Karl Johan Bakken i Farstad Shipping til TDN Finans.Konsernsjef Lars Peder Solstad i Solstad Offshore sier at de ikke kan løse situasjonen med overtilbud i markedet, men de ønsker å få de eldste skipene ut av markedet.ResultatsesongResultatseongen fortsetter mandag, og du kan finne alle selskapene som har lagt frem tall her .Dagens viktigste er Røkke-dominerte Aker BP som knuste neste alle forventningene i 4. kvartal . Skatteregningen ga imidlertid røde tall på bunnlinjen. Aksjen stiger 6,27 prosent til 162,80 kroner.Aker BP venter at partnerskapet på Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen vil ta et konseptvalg for andrefaseutbyggingen av feltet i løpet av første halvår 2017. Selskapet sier ifølge TDN Finans at det imidlertid fortsatt er for mye usikkerhet til å si hva slags løsning som har høyest sannsynlighet.Det er for øvrig Aker BPs ambisjon å kunne utvinne rundt 70 prosent av feltets reserver med fasilitetene fra førstefaseutbyggingen.American Shipping Company snudde minus til pluss i kvartalet , og aksjen klatrer 5,19 prosent til 32,40 kroner.Link Mobility Group tredoblet bunnlinjen i 4. kvartal , og blir belønnet med en oppgang på 3,33 prosent til 155 kroner.TapNorwegian Air Shuttle melder mandag at de i januar fraktet 2.110.576 passasjerer , opp 20 prosent i forhold til året før.Selskapet anslår imidlertid også et tap på 86 millioner kroner knyttet til kontrakter og opsjoner hittil i kvartalet per utgangen av januar, som inkluderer tap på 100 millioner kroner knyttet til urealiserte hedgingposisjoner.Aksjen faller 3,65 prosent til 261,50 kroner.KontrakterDOF melder om to kontrakter i Egypt for AHTS-skipet «Skandi Saigon» og PSV-skipet «Skandi Sotra» . Kontraktene, som har oppstart i februar, har en varighet på 75 dager, samt en opsjon på 30 dager.Aksjen stiger 5,41 prosent til 1,17 kroner.MarkedsoppdateringI en markedsoppdatering opplyser Gaming Innovation Group at B2B-segmenet oppnådde all time high omsetning i januar, mens B2C-segmentet opplevde en nedgang fra måneden før.Totale innskudd endte på 22,7 millioner euro etter en nedgang på 2,6 prosent fra desember 2016. Aksjen er opp 2,74 prosent til 3,37 kroner. Markedsoppdatering IISonga Offshore har sendt ut en flåteoppdatering for januar. Aksjen faller prosent til kroner. Songa Delta, Songa Dee og Songa Trym er for tiden uten kontrakt, og markedsføres nå for nye oppdrag, opplyses det.Aksjen faller 0,95 prosent til 31,30 kroner.