Funcom stjeler showet på børsen igjen!

Statoil sender Oslo Børs nedover, men som vanlig er det hektisk i Funcom-aksjen. 

Oslo Børs faller svakt tilbake tirsdag. Klokken 12:35 er hovedindeksen ned 0,2 prosent til 699,89. Børsen preges av tallrush, blant annet fra Statoil.Omsetningen er på 1,8 milliarder kroner.Oljeprisen faller igjenOljeprisen var litt opp tidligere på dagen, men nå faller den. Brent-oljen er ned 0,2 prosent til 55,61 dollar fatet, mens den amerikanske WTI-oljen er ned 0,2 prosent til 52,89 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 56,62 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Oljeprisene falt mandag ifølge Bloomberg News og TDN Finans det meste på mer enn to uker, før USAs energiinformasjonskontor (EIA) onsdag ventes å rapportere en vekst i amerikanske oljelagre på 2,5 millioner fat i løpet av uken frem til 3. februar. Det vil i så fall bli den femte ukentlige økningen på rad.Aker BP oppgraderesSwedbank hever anbefalingen på Aker BP fra nøytral til kjøp, mens kursmålet økes fra 160 til 185 kroner, melder Reuters.Aksjen stiger 2,4 prosent til 164,30 kroner.Statoil faller på tall Dagens desidert viktigste kvartalstall ble lagt frem av Statoil. Oljegiganten satt igjen med røde tall på bunnlinjen, og nådde ikke på langt nær opp til analytikernes forventninger.- Kvartalsresultatet er dårligere enn ventet, men dagens viktigste nyheter er knyttet til utsiktene framover. Investeringsplanene for 2017 er som ventet, mens selskapet varsler økt produksjon og ytterligere kostnadsforbedringer, noe som kan gi økte estimater, kommenterer analytiker Kjetil Bakken overfor Reuters.Aksjen faller 2,2 prosent til 153,10 kroner.MCG stiger MultiClient Geophysical kvittet seg med de røde tallene i 4. kvartal, og blir belønnet med en oppgang på 2,0 prosent til 1,50 kroner.Opptur for Bergen Group Bergen Group bedret bunnlinjen, men selskapet går fortsatt i minus på driften. Aksjen er opp 8,1 prosent til 2,00 kroner.Gode nyheter fra traderfavoritten FuncomFuncom meldte tirsdag morgen at de nå har bikket 320.000 solgte enheter av sitt nye spill Conan Exiles.Kostnadene som er direkte knyttet til spillet skal ifølge selskapet nå dermed være dekket inn, og spillet skal være driftsmessig lønnsomt.Les også: Skyhøye forventninger til nytt Funcom-spillAksjen fyker opp 9,1 prosent til 5,50 kroner.Så langt i år har Funcom steget 234 prosent, mens ukeavkastningen er på 90 prosent. De som har vært med i fem år har derimot fremdeles en avkastning på minus 70 prosent.Funcom ligger på 2. plass på omsetningsoversikten med 222 millioner kroner.Fortsetter ned Mandag morgen ble det kjent at Solstad Offshore, Farstad Shipping og Deep Sea Supply nå blir verdens største OSV-selskap .Farstad Shipping ASA, Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker Capital AS, John Fredriksens Hemen Holding Limited, Farstad Shippings viktigste långivere, et betydelig antall obligasjonseiere og Ocean Yield-selskapet F-Shiplease AS meldte at de har inngått en restruktureringsplan for å fullfinansiere Farstad Shipping.Mens Solstad Offshore startet uken med kraftig oppgang, endte Deep Sea Supply og Farstad Shipping markant ned.Fallet i Farstad fortsetter tirsdag, og aksjen er nå ned 28,2 prosent til 2,44 kroner. Deep Sea Supply er ned 6,7 prosent til 1,40 kroner og Solstad Offshore er opp 3,4 prosent til 12,85 prosent.Next henter penger Next Biometrics har hentet 156 millioner kroner gjennom en rettet emisjon på 1.167.000 nye aksjer til en kurs på 134 kroner aksjen.Bruttoprovenyet vil ifølge meldingen bli brukt til investeringer i produksjonskapasitet, smartkort-relatert forskning og utvikling, samt generelle selskapsformål.Aksjen faller 5,0 prosent til 132,50 kroner.Ny betaling til DNO DNO har nå mottatt 35,45 millioner dollar, tilsvarende drøye 293 millioner kroner, fra De regionale kurdiske myndighetene i Nord-Irak (KRG).Det totale fakturerte beløpet for november er ifølge meldingen på 29,73 millioner dollar, mens 5,72 millioner kroner gjelder tidligere leveranser.Nyheten sender aksjen opp 0,9 prosent til 8,73 kroner.