Funcom videre opp, Statoil rett ned

Nok en gang var det heftig Funcom-handel på Oslo Børs, mens Statoil gikk på en liten smell. En offshore-aksje stupte 35 prosent.

Oslo Børs endte flatt tirsdag, men det var likevel store utslag for tungvekteren Statoil og traderfavoritten Funcom.Hovedindeksen endte ned 0,01 prosent til 701,53, mens omsetningen var på fire milliarder kroner.Så langt i 2017 har børsen dermed steget med 2,6 prosent.Oljeprisen faller Oljeprisen var litt opp tidlig på dagen, men nå faller den markant. Brent-oljen er ned 1,5 prosent til 54,91 dollar fatet, mens den amerikanske WTI-oljen er ned 1,6 prosent til 52,14 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 56,62 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Oljeprisene falt mandag ifølge Bloomberg News og TDN Finans det meste på mer enn to uker, før USAs energiinformasjonskontor (EIA) onsdag ventes å rapportere en vekst i amerikanske oljelagre på 2,5 millioner fat i løpet av uken frem til 3. februar. Det vil i så fall bli den femte ukentlige økningen på rad. Aker BP oppgraderesSwedbank hever anbefalingen på Aker BP fra nøytral til kjøp, mens kursmålet økes fra 160 til 185 kroner, melder Reuters.Aksjen endte opp 1,8 prosent til 163,30 kroner.Statoil var tungResultatrushet fortsetter på børsenDagens desidert viktigste kvartalstall ble lagt frem av Statoil. Oljegiganten satt igjen med røde tall på bunnlinjen, og nådde ikke på langt nær opp til analytikernes forventninger.- Kvartalsresultatet er dårligere enn ventet, men dagens viktigste nyheter er knyttet til utsiktene framover. Investeringsplanene for 2017 er som ventet, mens selskapet varsler økt produksjon og ytterligere kostnadsforbedringer, noe som kan gi økte estimater, kommenterer analytiker Kjetil Bakken overfor Reuters.DNB Markets var blant dem som ble skuffet. Dog finner meglerhuset et lyspunkt i Statoil-rapporten.- Samtidig guider selskapet opp produksjonsnivået for 2017-19 med gjennomsnittlig fem prosent, mens investeringsnivået for 2017 er guidet å komme inn på 11 milliarderAksjen falt 3,1 prosent til 151,70 kroner.Opptur for Bergen Group Bergen Group bedret bunnlinjen, men selskapet går fortsatt i minus på driften. Aksjen endte opp 3,8 prosent til 1,92 kroner.Gode nyheter fra traderfavoritten FuncomFuncom meldte tirsdag morgen at de nå har bikket 320.000 solgte enheter av sitt nye spill Conan Exiles.Kostnadene som er direkte knyttet til spillet skal ifølge selskapet nå dermed være dekket inn, og spillet skal være driftsmessig lønnsomt.Les også: Skyhøye forventninger til nytt Funcom-spill  og vår kommentar: Mye står på spill i FuncomAksjen var opp nye 6,6 prosent til 5,37 kroner.Så langt i år har Funcom steget 25 prosent, mens ukeavkastningen er på 85 prosent. De som har vært med i fem år har derimot fremdeles en avkastning på minus 71 prosent.Funcom havnet på 3. plass på omsetningsoversikten med 368 millioner kroner. Det ble registrert nesten 11.000 handler i aksjen. Mandag var omsetningen i aksjen på vanvittige 627 millioner kroner etter at 122,2 millioner aksjer skiftet eiere.Vi legger til at det finnes 252 millioner aksjer i selskapet. Dagens markedsverdi er på 1,35 milliarder kroner.Fortsatte ned Mandag morgen ble det kjent at Solstad Offshore, Farstad Shipping og Deep Sea Supply nå blir verdens største OSV-selskap .Farstad Shipping ASA, Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker Capital AS, John Fredriksens Hemen Holding Limited, Farstad Shippings viktigste långivere, et betydelig antall obligasjonseiere og Ocean Yield-selskapet F-Shiplease AS meldte at de har inngått en restruktureringsplan for å fullfinansiere Farstad Shipping.Mens Solstad Offshore startet uken med kraftig oppgang, endte Deep Sea Supply og Farstad Shipping markant ned.Fallet i Farstad fortsatte tirsdag. Nedturen var på 34,7 prosent til 2,22 kroner. Deep Sea Supply var ned 6,7 prosent til 1,40 kroner og Solstad Offshore var opp 1,5 prosent til 13,50 prosent.Next henter penger Next Biometrics har hentet 156 millioner kroner gjennom en rettet emisjon på 1.167.000 nye aksjer til en kurs på 134 kroner aksjen.Bruttoprovenyet vil ifølge meldingen bli brukt til investeringer i produksjonskapasitet, smartkort-relatert forskning og utvikling, samt generelle selskapsformål.Aksjen falt 5,0 prosent til 132,50 kroner.