<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kan gå glipp av 550 mill.

Investor Christen Sveaas og mobilsjef Thore Bertelsen kan til sammen gå glipp av over 550 millioner kroner dersom Telia nektes å kjøpe Phonero. 

Publisert 28. feb. 2017 kl. 07.18
Oppdatert 28. feb. 2017 klokken 07.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
Ivan Kverme

Mandag varslet Konkurransetilsynet rødt lys for Telias oppkjøp av  Phonero. - Det norske mobilmarkedet er sterkt konsentrert med Telenor og Telia som de to klart største aktørene. I bedriftssegmentet er imidlertid Phonero en utfordrer som har hatt suksess og opparbeidet seg en betydelig markedsandel, sier konkurransedirektør Lars Sørgard i en pressemelding mandag.Phonero har i dag 13 prosent markedsandel i bedriftsmarkedet. Like mye som det Telia har. Ifølge avisen frykter Sørgard at Telias oppkjøp av Phonero vil føre til redusert konkurranse i bedriftssegmentet.- Redusert konkurranse vil øke kostnadene for norske bedrifter som etterspør mobiltjenester, sier Sørgard.Blir oppkjøpet stanset vil det bety at administrerende direktør Thore Bertelsen i Phonero mister en «sjekk» på 160 millioner kroner fra Telia, mens Christen Sveaas investeringsselskap Kistefos kan gå glipp av 250 millioner i regnskapsmessig gevinst dersom Telias kjøp av Phonero stanses.Da oppkjøpet ble kjent i begynnelsen av november skrev Kistefos' investeringsdirektør, Gunnar Jacobsen, følgende i en epost til avisen:- Phonero-engasjementet har vært svært vellykket for Kistefos med et samlet proveny på mer enn en milliard kroner gjennom transaksjonene med Norvestor og Telia.