Kjendismilliardærer blar opp for å bekjempe kreft

John Fredriksen har sammen med Stein Erik Hagen, Sundt-arvingene, Erik Must og flere satset 210 friske millioner på nytt krefteventyr.

Børs

(Finansavisen): Først bygget Roy Larsen og Øyvind Bruland opp Algeta, som ble solgt til Bayer for 16,7 milliarder. Så startet han Nordic Nanovector som nå er på børs verdt 4,6 milliarder. Finansavisen kan fortelle at han nå har fått John Fredriksen, Stein Erik Hagen, Sundt og Erik Must til å satse knallhardt på Oncoinvent, som nå har patentert en type bestråling til behandling av kreft i buken.Men investorene har måttet betale, for Larsen og Bruland har firedoblet prisingen av selskapet bare siden mai i fjor, skriver Finansavisen. Selv eier Larsen 29 prosent av selskapet som etter tilførselen av 210 friske millioner prises til 510 millioner. Etter forrige emisjon i mai i fjor var prisingen 77 millioner.John Fredriksen grov dypest i lommene og har fått en eierandel på 8,3 prosent, mens Hagen, Must og Sundt har rett under 4 prosent hver.Har fått patent– Det har skjedd mye siden mai i fjor. Vi har nå blant annet fått godkjent patent i USA på Radspherin, sier adm. direktør Jan A. Alfheim til Finansavisen.Raspherin består av bittesmå radioaktive mikropartikler som sprøytes inn i bukhulen der de fordeler seg i overflaten og bestråler kreftceller gjennom alfastråling som kjennetegnes ved lav rekkevidde og høy effekt.Målet er å få Raspherin godkjent som medisinsk utstyr, hvilket gir en langt raskere og billigere godkjennelsesprosess enn om det anses som et farmasøytisk produkt. Planen er å sende søknad om CE-godkjennelse og FDA-godkjennelse slik at produktet er på markedet i 2020.– Kravene til medical devices endres i 2017 slik at det ikke er så stor forskjell. Men selv om farmasøytiske produkter både koster mer og er mer krevende vil det være mulig å få en «fast track» til markedet, så det er noe positivt med dette også, men selskapet skal rådføre seg med amerikanske og europeiske myndigheter før man bestemmer den videre utviklingen av Radspherin, sier Alfheim til Finansavisen. Radspherin har til hensikt å ta knekken på spredning av kreft i bukhulen fra magekreft, tarmkreft og prostatakreft, samt fremfor alt eggstokkreft, opplyser avisen. 

john fredriksen
erik must
leiv askvig
stein erik hagen
oncoinvent
Nyheter
Børs