Lundin ser stor oppside i nytt funn

Oljeselskapet har ståltro på området for nytt oljefunn. 

Ocean Rig-eide Leiv Eiriksson. (AP Photo/Greenpeace, Steve Morgan)
Børs

Aker BP og partnerne Lundin Petroleum og DEA meldte mandag morgen at de har gjort et olje- og gassfunn i Filicudi-prospektet i PL533 i Barentshavet.Brutto ressursestimatet på funnet er på mellom 35 og 100 millioner fat oljeekvivalenter, ble det opplyst.Men potensialet er mye større.Ifølge meldingen er potensialet på opptil 700 millioner fat oljeekvivalenter.-Potensialet som er gitt, handler om å vise at vi har tro på en oppside i området, sier leder for eksternkommunikasjon i selskapet til TDN Finans.Lundin vurderer å bore to brønner til rundt Filiduci-funnet i 2017.Det er den halvt nedsenkbare flyteriggen til Ocean Rig, Leiv Eriksson, som opererer på feltet.Etter å ha fullført boringen på Filicudi-prosepektet skal denne videre til Gotha-oppdagelsen i PL492, fremgår det av meldingen. 

lundin petroleum
aker bp
ocean rig
oljefunn
letebrønn
oljeboring
Nyheter
Energi
Børs