Mange nye oljebrønner i Barentshavet

For snart to uker siden ble det gjort et nytt, stort oljefunn i Barentshavet. I 2017 er det planlagt stor aktivitet i leting etter olje i det omstridte området. (Korrigert)

For snart to uker siden ble det gjort et nytt, stort oljefunn i Barentshavet. I 2017 er det planlagt stor aktivitet i leting etter olje i det omstridte området.I år er det planlagt å bore hele 13 letebrønner i nord, skriver Petro.Både Statoil, Lundin, Aker BP, Faroe og Bayerngas er operatører som skal bore letebrønner i området i løpet av 2017.Lundin Norway AS fant olje- og gassforekomster tidligere denne måneden som vil kunne gi anslagsvis mellom 35 og 100 millioner fat oljeekvivalenter.Brønnene er boret om lag 32 kilometer nordvest for funnbrønnen 7220/11-1 (Alta) og om lag 37 kilometer sørvest for funnbrønnen 7220/8-1 Johan Castberg.Mest spenning knytter det seg ifølge Petro til Korpfjell-boringen, også kalt "den mest spennende letebrønnen på norsk sokkel på flere tiår". Ifølge oljeanalytiker Jarand Rystad i Rystad Energy, kan Korpfjell ha potensial til å inneholde hele 10 milliarder fat olje.I tillegg skal det bores viktige letebrønner Alta/Gohta, hvor Lundin tidligere denne måneden altså fant funn i Filicudi-prosjektet.(©NTB)Korreksjon: Oljefunnet NTB først meldte om var ikke nytt, slik nyhetsbyrået meldte


Les også