- Markedet venter nok en solid rapport

Fredag kommer arbeidsmarkedsrapporten fra USA. 

ADP-tallene onsdag indikerer at dagens arbeidsmarkedsrapport kan bli meget solid.

Konsensusforventningene er en sysselsettingsvekst på 175.000 personer i januar, opp fra 156.000 personer i desember.- Samtidig er det grunn til å tro at skyggeforventningene ligger litt høyere, ettersom vi tidligere denne uken fikk en overraskende sterk ADP-rapport for januar, mener Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken Capital Markets.Onsdag meldte ADP rapporten at det var skapt 246.000 nye jobber i privat sektor i amerikansk økonomi i januar måned.ADP-rapporten som viser hvor mange jobber som ble skapt i privat sektor utenfor landbruket i USA, er en god indikator på hvordan det vil gå når den viktige arbeidsmarkedsrapporten legges frem den første fredagen hver måned.Gonsholt Hov minner om at det er en langt fra perfekt sammenheng mellom ADP-tallene, og førstepubliseringen av de offisielle arbeidsmarkedstallene.- En viktig forskjell mellom disse statistikkene er at det er litt ulike rutiner for hva som skal regnes som det registrerte antallet lønnslipper. Og dette kan slå spesielt ut i januar, sier han.