Meglerhus gjenopptar dekningen

Fortsatt stor nedside for dagens børstaper. 

Pareto Securities har gjenopptatt dekningen på Farstad Shipping, fremgår det av en oppdatering.Meglerhuset har satt kursmålet til 39 øre pr aksje, ned 88,5 prosent fra mandagens slutt på 3,4 kroner. Og ned 77,3 prosent fra dagens laveste på 1,85 kroner. Til tross for at nedsiden fortsatt er betydelig, velger meglerhuset å gi aksjen en «hold-anbefaling». Det påpekes at restruktureringen som blant annet innebærer en konvertering av gjeld til egenkapital, emisjon og gjeldslettelser,  gir selskapet en "runway".Blytungt markedMandag ble det klart at Røkke og Fredriksen tar del i restruktureringen av Farstad Shipping, via sine respektive offshorerederier Solstad og Deep Sea Supply.Planen er å fusjonere selskapene og dermed lage det som blir verdens fjerde største rederi for offshore service skip, og den største operatøren i Nordsjøen. Meglerhuset forutsetter at alle skipene i det kombinerte rederiet som nå er i opplag, vil fortsette å være i opplag til ut 2018, og påpeker at de ikke forventer noen nært forestående markedsinnhenting de neste 18 til 24 månedene. Farstad er så langt i dag ned 22,35 prosent, og fortsetter dermed nedturen som begynte mandag ettermiddag.